Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

FOTO VIDEO| Peste 600 de sibieni au mărșăluit în frig.  ”Să plece hoții ăștia, nu tinerii!”

FOTO VIDEO| Peste 600 de sibieni au mărșăluit în frig.  ”Să plece hoții ăștia, nu tinerii!”

În ciuda celor cel puțin cinci grade sub zero, sute de sibieni au ieșit din nou duminică seara pentru a protesta împotriva tentativelor de subordonare a Justiției de către actuala putere politică.

Actualizare 20:50 Protestul s-a încheiat, ca de obicei, în Piața Mare a orașului, unde s-au mai întors însă abia 100 dintre manifestanți. La final ei au intonat imnul, după care au anunțat că protestele vor fi reluate duminica viitoare. Asta dacă nu vor apărea alte evenimente care să îi determine să iasă mai repede în stradă.

Actualizare 20:10 Ajunsă la intersecția bulevardului Mihai Viteazul cu strada Nicolae Uorga, coloana de manifestanți se reîntoarce înspre centrul istoric al orașului. Numărul celor care rămân în coloană scade rapid, multă lume se retrage în case.

Actualizare 20:00 Protestatarii au intrat pe bulevardul Mihai Viteazu, susținând același repertoriu ca și până acum. Din când în când se opresc pentru a se încălzi. ”Cine nu sare, are dosare!”.

Actualizare 19:45 Numărul protestatarilor a trecut de 600 la intrarea pe Calea Dumbrăvii. ”Tudorel, sluga model”, ”DNA, te vom apăra!” sau ”Rezistăm, Justiția apărăm!” sunt printre lozincile scandate de sibienii ieșiți în stradă. Din când în când, ei încep să cânte pe ritmurile celebrului cântec patriotic cubanez ”Guantanamera” cuvintele ”La pușcărie, Tudorel la pușcărie!”.

Actualizare 19:30 Numărul protestatarilor aflați în marș a trecut de 500. Oamenii au decis să își continue marșul până pe bulevardul Mihai Viteazul.

Printre protestatari se numără și mai multe persoane în vârstă. ”Pentru o Justiție liberă protestez. Să plece hoții, căci ne-am săturat de ei. Să sperăm că se va schimba situația. Venim în stradă până se schimbă. Sunt bătrână, nu am pensie mare, nici nu trebuie să îmi dea ceva, dar să plece odată hoții ăștia, nu tineretul din țară”, spune una dintre protestatare. Un alt pensionar, la fel, se arată indignat de măsurile luate în ultima perioadă de actuala putere politică în domeniul Justiției.protest continental 1â

Am venit să luăm atitudine față de ceea ce se întâmplă în Parlamentul României, în această coaliție care încearcă să aservească politic justiția noastră. Suntem surprinși de aceste derapaje de la statul de drept.

Actualizare Numărul sibienilor care protestează la Sibiu a ajuns la 400. "Am venit pentru mine și pentru viitorul copiilor mei, spune o tânără de 28 de ani care iese la proteste de câteva luni. O altă sibiancă spune că lucrurile trebuie să se schimbe și este pregătită să stea în strada până când acest lucru se va întâmpla. Protestatarii au înconjurat Piața Mare și au pornit în marș pe Bălcescu.

WhatsApp Image 2018-02-25 at 19.01.42

protest

WhatsApp Image 2018-02-25 at 19.16.08

Știre inițială. Aproximativ 150 de persoane protestează duminică seara, în Piața Mare, în sprijinul unei justiții independente și pentru susținerea activității DNA în lupta împotriva corupției. Protestatarii s-au adunat în Piața Mare a Sibiului, începând de la ora 18, strigând DNA, vă vom apăra!, România, trezește-te!, Să vă fie frică, Ardealul se ridică!

28499769_1591898757526182_105423299_o

În funcție de numărul de participanți, protestatarii vor pleca în marș fie doar prin zona pietonală a centrului istoric (Nicolae Bălcescu), fie până în cartierul Hipodrom, în cazul în care participarea este mai consistentă.

28500491_1591898677526190_1785600757_o

Cei care au inițiat protestul l-au botezat “Sibiul luptă pentru Justiție, Demnitate și Integritate!”, enumerând șapte cerințe ale străzii către actuala putere politică.

Cerințele străzii la Sibiu

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă; prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției! 2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală! 3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice! 4. Modificarea legilor fiscale adoptate, în vederea restabilirii unei fiscalități normale și coerente! 5. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege și legilor menționate anterior! 6. Vrem demnitate, transparență și competență din partea persoanelor cu funcții publice! 7. Susținem activitatea DNA în lupta împotriva corupției!

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

mama leone

Acum 3 ani

Pleaca hotii astia, vin altii! N-avem scapare! nici dictatura nu ne mai salveaza... Suntem un popor blestemat ...
Raspunde

schiorul de onoare al tariii

Acum 3 ani

Si da-i si lupta! Prin nameti, prin zloata, noi o facem lata!
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

strada Uorga sau Iorga in rest succesuri TURCana din botsheni fusa?
Raspunde

amuzant

Acum 3 ani

cerintele celor "600" de la sibiu, 25.02.2018 o sa fie un bun subiect de teza in viitor.
Raspunde

sibian100%

Acum 3 ani

Anul trecut am vaxut la proteste doi cunoscuti,soți,asistenți medicali la Spitalul Județean care urlau de mama focului impotriva guvernului.Acum cand le-au marit salariile nu mai piuie.Concluzia:cand ne vin banii,adio anticorupție,stam la caldurica si numaram banii si ne dam cu corupții.
Raspunde

dan

Acum 3 ani

poate erau de garda
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

MAS-TUR-BARE ! Tara de cretini, imbecili si hoti! Aia de sunt " hotii de la putere " a fost alesi print vot liber exprimat de catre floatation imbecilizata si ingititoare de muje electorala, iar acum guiță ca nu sunt aparate by the book principiile Statului de drept. Normal băi moluştelor, aia alesi sunt români de-Ai nostri , nu a cum sa fie mail buni decat poporul care i-a ales, care i-a zamislit. ....... Oricare dintre imbecilii care oracaie in strafe NU E CU NIMIC MAI BUN decat Tudorel sau Dorel sau care pastele-masii ocupa functii reprezentative. Daca maine in locul lui Tudorel vine Viorel iar in locul lui Codruta vine Getuța, imbecilii or sa I asa din nou in strada ca ei nu realizeaza ca NU a cum sa fie altiiAi buni si mai virtuosi ca sunt doar oameni proveniti din poporul asta handicapat ....
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

Sorry for awkward spelling, phone's predictive text cannot be dodged every time. ....I do apologise, it has pissed me off for many times but still want to post so ......
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adevar

Acum 3 ani

Succes.recolutia adevarata si gata odata cu neocomunistii...
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Cand au votat la CJ marirea indemnizatiilor pentru participarea la sedinte toti consilierii au fost de acord indiferent de culoarea politica.Restul e gargara pentru fraieri...
Raspunde

Zoldi Tibor

Acum 3 ani

Pe Calea Dumbravii in fata la DIICOT si DNA nu v-ati oprit sa strgati "Jos coruptia'? Sau acolo nu aveti voie?
Raspunde

Zumz

Acum 3 ani

Ia uite unul care stie unde e DNA in Sibiu. Gura pacatosului...
Raspunde

Dorin

Acum 3 ani

Plecat-am noua din Vaslui ...si doar sergentul a mai ajuns in Piata Mare!
Raspunde

apostol

Acum 3 ani

Au iesit boschetarii din gara Sibiu!!!!!!
Raspunde

...

Acum 3 ani

..... si au inceput sa posteze sub pseudonimul "apostol"
Raspunde

Niko Leta

Acum 3 ani

fratilor - este doar inceputul cu NEOCOMUNISMUL ! voi nu vedeti ce se intampla in Germania ? ? ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus