Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Primăria introduce amenzi pentru șoferii care își parchează mașinile în Centrul istoric

Primăria introduce amenzi pentru șoferii care își parchează mașinile în Centrul istoric

Deoarece tot mai mulți șoferi caută să își parcheze mașinile în zona pietonală a centrului istoric al Sibiului, Primăria propune introducerea unor amenzi pentru aceste cazuri.

Noile amenzi propuse de administrația locală vor fi prevăzute în Regulamentul de acces al autovehiculelor în zona pietonală din Centrul istoric al municipiului Sibiu, regulament adoptat încă din 2007 și primenit în trei rânduri de atunci. Acum, administrația locală propune a patra modificare a regulamentului, prin introducerea a două noi contravenții care vor putea fi aplicate de către polițiștii locali. Cele două noi contravenții vizează mașinile care intră și staționează fără drept în zonele pietonale din centrul istoric.

"Ca urmare a situațiilor ivite pe parcursul aplicării HCL Sibiu 57/20 (hotărârea prin care a fost adoptat Regulamentul - n.r.) și în vederea creșterii gradului de siguranță al pietonilor, apreciem ca necesară și oportună completarea secțiunii III - "Răspunderea contravențională" prin introducerea unor noi contravenții la litera e) și f) cu următorul conținu: litera e) staționarea autovehiculelor în zona pietonală din Centrul istoric al municipiului Sibiu, excepție făcând cele pentru aprovizionare în condițiile prezentului Regulament; litera f) intrarea sau ieșirea autovehiculelor din zona pietonală din Centrul istoric al municipiului Sibiu fără respectarea modului de funcționare al sistemului de acces", se arată în raportul care însoțește proiectul de modificare a hotărârii de Consiliu local.

masini parcate piata mare Colțurile Pieței Mari au devenit de mult timp loc de parcare pentru cei care “s-au învârtit de“ o cartelă de acces

În respectivul raport este prevăzut faptul că Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a avizat introducerea celor două noi amenzi. Nivelul acestor contravenții este la nivelul celui adoptat în 2007: adică, cei prinși cu mașinile în zona pietonală fără acest drept vor plăti amenzi cuprinse între 100 și 300 de lei.

Proiectul de hotărâre de Consiliu local pentru introducerea celor două amenzi este supus consultării publice. Cei care au opinii sau sugestii le pot transmite În atenţia conducerii Primăriei Sibiu prin intermediul Centrului de informații pentru cetățeni.

50 de lei pe jumătate de oră, accesul în zona pietonală a centrului istoric

Potrivit Regulamentului din 2007, zona pietonală din centrul istoric cuprinde strada Nicolae Bălcescu, parțial strada Cetății (între străzile Gheorghe Lazăr și Papiu Ilarian), piețele Huet, Mică, Mare și Aurarilor. Totodată, în zona pietonală a centrului istoric mai intră străzile Samuel von Brukenthal, Târgului, Manejului, Telefoanelor, Funarilor și Pasajul Scărilor. Instituțiile publice și bisericile care au sedii în aceste zone au acces gratuit cu mașinile în zona pietonală a centrului istoric, zonă în care accesul este delimitat de piloni mobili. Locuitorii din zonă trebuie să plătească un permis de acces de doi lei pe lună, în cazul în care vor să tranziteze cu mașinile zona pietonală până la casele lor. Mașinile de aprovizionare pot intra în zona pietonală doar între orele 07:00 - 09:00 și achitând o taxă de cinci lei pe zi. În fine, accesul pentru non-rezidenți și în afara orarului de aprovizionare este permis cu condiția achitării unei taxe de 50 de lei pentru fiecare jumătate de oră.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 3 ani

kkt...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Uniunea Jos Fodor!

Acum 3 ani

Fodor si cretinii din primarie trebuie sa dispara, altfel vom ajunge ca Dorohoiul si Caracalul!
Raspunde

Acum 3 ani

papagalul ala de fuego delira numa cu parcari in campanie...deci unde sunt parcarile ?????????? de ce nu face pnl proiect de hcl ??? nu au sange sau stiu ca ii va refuza babaciunea???????
Raspunde

apostol

Acum 3 ani

Foarte bine!!!!!!Ar trebui interzisa circulatia pe toate strazile din orasul de sus,ma refer la str.Tribunei,str.Mitropoliei,str.A.Iancu,Filarmonicii,str.Ghe.Lazar,str.Cetatii,str.Magheranului si cele din spatele telefoanelor,ce are legatura cu str.Cetatii.Atunci vom putea sta linistiti la o terasa,indiferent,in centrul orasului.
Raspunde

Gigi

Acum 3 ani

Si cei care locuiesc in zona sa zboare pana acasa ca sa stai tu linistit sa iti bei cafeaua cu 10 lei la terasa, nu?
Raspunde

Sandy Bella

Acum 3 ani

Esti prost, stai jos!
Raspunde

cristi

Acum 3 ani

motivarea e penibila si neadevarata. nu pentru "siguranta pietonilor... ca urmare a situatiilor ivite" (se putea oare formula ceva mai ambiguu, mai misterios, mai neclar si mai netransparent?) se extind zonele pietonale din marile orase europene, astazi. pentru reducerea poluarii fonice, pentru reducerea noxelor, pesntru considerente estetice si in final pentru ridicarea nivelului de viata. acest standard de viata nu este un moft. nu la sibiu. sa afle si conducerea primariei ca am depasit demult stadiul in care e nevoie sa luam masuri de protectie impotriva unor nenorociri. eu, sibian, imi doresc masuri care sa-mi ridice standardul de viata in acest oras. si foarte sincer afirm aici: niciodata nu m-am simtit amenintat de vre-o masina in zona pietonala a orasului. iar ca o concluzie: tot ce se naste din frica e sortit pieirii. asa e si cu aceasta initiativa. sa redefineasca zona pietonala intr-un demers profesionist si fara sa se ascunda in spatele unor astfel de motivari penibile. parca incep prin a se scuza (nu facem asta pentru ca asa ne dorim, o facem doar ca sa-i salvam pe pietoni de amenintarea masinilor). wake up, PMS!
Raspunde

MO

Acum 3 ani

Cine ajunge la inteligenta concluzie sa parcheze aiurea in centrul istoric, are si 100 - 300 lei oricand pentru o amenda pe care merita sa o plateasca in favoarea confortului personal. Daca chiar e vorba sa gasim o solutie sa nu mai parcheze cetatenii ignoranti in aceste zone, propun minim 1000 de lei in primele 24 de ore si +50% apoi. Asa poate ca nu mai parcheaza, ca nu 'se renteaza' ;)
Raspunde

Vivi dragan

Acum 3 ani

Decat sa se dea hotariri de Consiliul Local cretine ar fi bine ca domnul sef al Politiei Locale impreuna cu cei abilitati sa dea amenzi respectiv cei de la circulatie sa mearga la niste cursuri de legislatie privind codul rutier. Deasemenea ar fi bine ca Primaria Sibiu sa intre in legalitate cu privire la montarea mijloacelor de semnalizare rutiera in municipiul Sibiu pentru necunescatori respectiv cei de la Politia Locala este vorba printre altele si de indicatoarele rutiere care si in ziua de astazi se monteaza ilegal.Ar fi foarte bine ca cei de la Politia Locala sa mai puna mana pe legislatie si sa lase propunerile cretine ca noi nu platim salarile unor habarnisti cum este acest Aldea mare sef facut la apelul bocancilor.Probabil aceasta propunere de hotarire de Consiliul Local a fost facuta deoarece nu mai au loc in zona centrala sa parcheze noi imparati din primarie si politia locala.
Raspunde

Traian Baseanu

Acum 3 ani

In loc sa va bateri capul cu sanctiuni mai bine pune-ti-va mintea la contributie si faceti parcari subterane/supraetajate ca in orasele civilizate. Va cerem prea mult? Nu aveti ce "minte" sa va puneti la contributie? Halal primarita si viceprimari! Niste caricaturi rezultate in urma unei dictaturi a lui Iohanis si a blatului murdar facut de masonul Cazan/pnl cu sasii.
Raspunde

Unde nu-i Cap, vai de...oras

Acum 3 ani

In Primaria Sibiu, prostia e la ea acasa. De ce nu scoate Politia Locala sa dea amenzi? Asa se rezolva "parcarea neregulamentara" in toata lumea civilizata.
Raspunde

Sandy Bella

Acum 3 ani

Pai de unde cap? Capul primaritei este sub casca la coafor 24/24. Nu are timp sa se mai gandeasca la oras ca o dor carlionti. Tanarul habarnisto - PNL- ist Fuego in mizerie, este si el ocupat cu o integrama, un spart de seminte ceva...de unde timp si pentru primarie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus