Duminică,
17.01.2021
Ceata
Acum
-10°C

Proiectul pilot „Învățarea prin joc și explorare”, la final. „Mi-a venit ca o mănușă”

Proiectul pilot „Învățarea prin joc și explorare”, la final. „Mi-a venit ca o mănușă”

Proiectul care încurajează educarea copiilor la clasă prin intermediul atelierelor a ajuns la final. Vineri după-amiaza, cei care au stat în spatele ideii și au susținut desfășurarea proiectului s-au întâlnit în cadrul unui eveniment special.

„Învățarea prin joc și explorare” este o nouă modalitate de învățare, prin care educatorii sunt încurajați să se folosească de cât mai multe ustensile practice și jocuri pentru a le arăta micuților că învățarea poate fi și distractivă, dar și pentru a le implanta mai rapid cunoștințe importante elevilor.

Proiectul-pilot de formare continuă a cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar „Play – Explore – Learn – Atelierul de învățare prin joc și explorare” a implicat atât forțele cadrelor didactice ale Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu, cât și ale Universității „Alice Salomon” din Berlin și Universității „Lucian Blaga” Sibiu, aceștia din urmă fiind chiar cei care au inițiat acest proiect.

„Apreciem în mod deosebit acest proiect și mie personal mi se pare foarte important. Până la urmă, noi, universitatea, beneficiem de toată munca dumneavoastră și apreciem faptul că primii pași îi coordonați dumneavoastră și modul în care reușiți să îi formați ne ajută și pe noi. Responsabilitatea pe care dumneavoastră o aveți e chiar mai mare decât a noastră. Noi luăm oameni maturi, deja formați cu un sistem de gândire, un mod de învățare, dar formarea lor ca viitori adulți, fundația o puneți dumneavoastră. Având în vedere acest lucru, ne propunem să întărim acest parteneriat în încercarea de a veni nu numai să vă mulțumim dar și să lucrăm împreună”, spune Livia Ilie, prorector al Universității Lucian Blaga Sibiu.
invătare prin joc

Cadrele didactice participante au avut ocazia de a descoperi o viziune inovatoare asupra procesului de învățare și a instrumentelor care le stau la dispoziție.

„Proiectul a oferit celor 22 de cadre didactice participante ocazia de a exersa o viziune inovatoare asupra procesului didactic și anume învățarea prin joc și explorare, în cadrul atelierelor de învățare. Schimbul de experiență între cadrele didactice, comunicarea eficientă și reflecția asupra activităților reprezintă un capital extraordinar în dezvoltarea profesională a celor implicați, iar aplicarea la clasă a experienței dobândite la formarea aceasta este cea mai importantă”, spune Claudia Simtion, inspector școlar general al ISJ Sibiu.
În cadrul evenimentului care a marcat finalul primului proiect de acest gen, trei cadre au avut posibilitatea de a împărtăși celor prezenți din propria experiență.
„Mă bucur că am avut norocul să fiu printre primii participanți la etapa pilot a acestui proiect. Totul a fost extraordinar și neașteptat de bine. Acest proiect mi-a venit ca o mănușă și m-am <<virusat>>”, spune Mădălina Sporiș, profesor în învățământul primar, la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu.
Echipa care a coordonat proiectul spune că acesta este doar primul pas, iar în curând își propun să transmită cunoștințele acumulate către cât mai multe cadre didactice.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Niki Frauda

Acum 2 ani

Cântec, joc și voie bună.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus