Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ștefan Firu: „Mă întorc. Nu i-am dat degeaba în judecată”

Ștefan Firu: „Mă întorc. Nu i-am dat degeaba în judecată”

Ștefan Firu, fost inspector șef la Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, spune că așteaptă cu nerăbdare să reintre în normalitate și să se întoarcă la conducerea inspectoratului. Firu se poate întoarce oficial în funcția din care a fost demis în luna august a anului trecut, după ce ieri Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizie în favoarea acestuia.

Profesorul Ștefan Firu a fost demis în luna august a anului 2017, în urma unui ordin de ministru, alături de alți 12 șefi de inspectorate școlare. La momentul respectiv, inspectorii revocați din funcții spuneau că nu ar fi avut loc anterior cercetări disciplinare care să fi justificat decizia ministrului educației din acea perioadă (n.r. Liviu Pop), iar Firu a acționat în instanță împotriva acestuia.

Conform deciziei publicată de Curtea de Apel Alba Iulia, fostul inspector șef al ISJ Sibiu a câștigat procesul și își poate relua activitatea.

„Sigur că mă întorc la inspectorat. Nu i-am dat în judecată doar de amorul artei. A fost o măgărie uriașă. Am înghițit-o așa, pe nemestecate, și am decis să îi dau și eu în judecată. Ieri am aflat că am câștigat. E o intrare în normalitate, nimic altceva. Mă întorc pentru că nu văd sensul să nu o fac. Nu i-am dat în judecată doar așa, ci tocmai pentru că am vrut dreptate”, a declarat Ștefan Firu, pentru Turnul Sfatului.
În ceea ce privește momentul în care își va relua locul în biroul pe care l-a părăsit acum aproape un an, profesorul spune că așteaptă întâi să treacă perioada de contestație.
„Din câte știu de la colegii din țară, nu s-a depus contestație încă, dar mai au încă timp, e dreptul lor. Aștept să treacă această perioadă de contestație și apoi, dacă totul este bine, mă voi întoarce. Dacă vor depune contestație, vedem ce se va întâmpla”, spune Firu.
Despre modul în care s-a desfășurat activitatea la Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Ștefan Firu spune că a auzit numai lucruri negative de la colegii săi.
„Primul lucru pe care îl fac atunci când mă întorc este să încep să reașez lucrurile pe făgașul lor normal, pentru că informațiile pe care le-am primit sunt că acolo lucrurile au scăpat total de sub control. Eu nu am mai urmărit ce s-a mai întâmplat, dar colegii au venit de câteva ori să vorbească cu mine și nu am putut să nu îi ascult. Nu vreau să dau dovadă de falsă modestie, dar se pare că am fost ok, fiindcă feedback-urile primite din partea colegilor și a directorilor au fost pe măsură. E un adevărat și chiar mă mândresc cu el și sunt bucuros”, spune Ștefan Firu.
Ministerul Educației poate face recurs în termen de cinci zile, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia:

„Admite cererea formulată de reclamantul ŞTEFAN FIRU în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE. Suspendă executarea Ordinului nr. 4704 din 18.08.2017 prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui Ordin. Obligă pârâtul la repunerea în funcţie a reclamantului. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare care se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia”
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 5 ani

"Nu vreau să dau dovadă de falsă modestie, dar se pare că am fost ok, fiindcă feedback-urile primite din partea colegilor și a directorilor au fost pe măsură." Nu ai fost ok Firule; poate esti doar un rau mai mic decat conducerea de acum.
Raspunde

Stefan

Acum 5 ani

Se poate sa avem amandoi dreptate. Eu personal iti respect in totalitate opinia. Srbatori fericite
Raspunde

Simion

Acum 5 ani

Capul sus Firule si repune ordinea in drepturi! Succes in continuare.
Raspunde

123

Acum 5 ani

Hmm... Oare se clatina scaunul cuiva?! Cred ca mery inghite in sec. Cam de multi oameni si-a batut joc dna. Mult succes domnule "GENERAL" . P.s. sa nu uitati si de dna. C.V. si ea face parte din aceeasi clica/cloaca
Raspunde

bula

Acum 5 ani

Hm, roman verde, sibian, daca mai are si scoala serioasa, ma intreb ce sanse de reusita are?!
Raspunde

Qwerty

Acum 5 ani

LET'S HAVE SOME FUN!!! BAFTA FIRULE!!! Da cu ei de pamant
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 5 ani

Si ce acum faceți socoteli pe cine trebe sa se răzbune, urât, f urât
Raspunde

Platitor de taxe!!

Acum 5 ani

Eu sunt curios din banii cui se vor achita salariile restante? Din salarul domnului "ex" prim-ministru!!! Sau poate din pensia speciala...???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ierecinski

Acum 5 ani

nu stiu ca doamna general sa-si fi batut joc de vreun angajat in invatamant din judet. mi se pare cel putin imoral sa arunci cu laturi in munca celui de dinaintea ta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus