Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
11°C

PSD vrea dezincriminarea intervenției neautorizate asupra monumentelor istorice. ”Abia așteptăm să iasă această lege”

PSD vrea dezincriminarea intervenției neautorizate asupra monumentelor istorice. ”Abia așteptăm să iasă această lege”

Secretarul General al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice, Friedrich Gunnesch, aplaudă inițiativa PSD prin care vor să-i scutească de închisoare pe cei care execută lucrări de construcție fără autorizație la monumentele istorice. ”Abia aștept să iasă această lege. Nici cele mai bogate comunități nu sunt în stare să rezolve la timp aceste demersuri, pentru că atunci când ajunge să facă restaurarea este prea târziu. Este necesar ca acest proces să se scurteze, să se termine cât mai repede și să nu se stea un an sau doi până când poți să intervi și banii se duc, pentru că banii se duc pe acte. Și riști să te trezești cu un dosar penal, în care nici măcar nu începe urmărirea penală”, a declarat Gunnesch.

Mai mulţi deputaţi PSD şi PNL, în frunte cu Florin Iordache au iniţiat un proiect care vrea îi să scutească de la închisoare pe cei care execută sau desfiinţează fără autorizaţie lucrările de construcţii, fiind vizate şi monumentele istorice. Propunerea a fost înregistrată la Senat ca primă Cameră sesizată în data de 26 martie, Camera Deputaţilor urmând să fie for decizional. Mai precis, deputaţii doresc să fie eliminat din lege articolul privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii care prevede că se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă „executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) , c) , e) si g) , cu excepțiile prevăzute de lege”.

În acest an, Biserica Evanghelică C.A. a demarat proiecte de reabilitare în 13 monumente, în valoare totală de 75 de milioane de lei, aproximativ 16 milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 4 ani

Foarte bine fac domnii de la PSD, la ce ne trebuie atatea monumente si vechituri? Suntem in 2018 si avem constructii de la 1600, ne trezim o data sa le daramam si sa facem unele noi? Nu sunt mai utile niste blocuri frumoase in care sa locuiasca cei care vor sa faca parte din comunitatea noastra primitoare?!
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Pai nu tu spuneai ceva de mostenirea milenara a psd-ului, de la Decebal????
Raspunde

ion

Acum 4 ani

in Germania ori ce lucrare executata la negru se pedepseste.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rosu

Acum 4 ani

Ar fi timpul sa se construiasca o Catedrala Ortodoxa in Piata Mare. Asa cum or facut si austriecii, la randul lor: si-or tras o biserica catolica in plin centru. Si ce biserica faina si-or facut clujenii ortodocsi.....
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Si rosu si habotnic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus