Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Lege PSD: Condamnările până la 5 ani de închisoare, inclusiv pentru corupție, se vor executa acasă sau în weekend

Lege PSD: Condamnările până la 5 ani de închisoare, inclusiv pentru corupție, se vor executa acasă sau în weekend

Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridice din Camera Deputaţilor.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a comasat trei propuneri legislative, iniţiate de PNL şi UDMR, adăugând mai multe amendamente ale PSD. Deputaţii PNL au criticat amendamentele PSD, menţionând că acestea schimbă fundamental propunerea făcută de ei.

Conform amendamentelor depuse de PSD şi aprobate de comisie, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

Judecătorul de supraveghere a executării pedepsei va dispune aceste măsuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsă de pana la 5 ani, care au efectuat fracţia de 1/5 necesară pentru luarea în discuţie a regimului de detenţie. Măsurile alternative nu pot fi dispuse în cazul deţinuţilor care au săvârşit abateri disciplinare, conform textului adoptat, la propunerea PSD, informează Mediafax.

Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt: executare la domiciliu a pedepsei, executare fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare, precum şi executarea pedepsei în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Toate măsurile sunt aplicabile pentru condamnări de până la 5 ani de închisoare.

Invitat la emisiunea „Imparţial” de la Digi24, deputatul PSD Daniel Breaz a argumentat de ce este bună această prevedere care a primit azi vot în comisie.

„Decât să stea pe banii noştri în puşcărie, mai bine să stea acasă pe banii lor. Cred că vor suferi mult mai mult, să cheltuiască bani pe consumabile, hrană. Te-ai degrevat de nişte cheltuieli. E o măsură bună, un proiect bun. Plus varianta cu centrele de reeducare din weekend.
Să stea acasă e mai bine. E mai bine şi pentru noi ca stat că nu mai investim cu ei. Vor avea investiţii de făcut pentru a supravieţui”, a declarat Daniel Breaz.

Senatorul PSD a subliniat că măsura nu încurajează săvârşirea faptelor de corupţie, întrucât nu e comod să te gândeşte că stai închis în casă pentru doi, trei ani.

„Nu e comod să te gândeşti la o viaţă pe care o vei avea în derulare. Să-i duci în puşcărie... poate condiţiile sunt mizere. Se câştigă procese, se cer daune... e mai bine aşa”, a completat Breaz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

RE ardelean 100%

Acum 5 ani

Sa ii puna la munca la canale sa isi castige painea singuri !!! Cat muncesti atata mananci !!! Am face autostrazi cu ei fara utilaje !!! La inundati dusi la diguri cu Dragnea sef de santier. Eu am doua joburi sa am un trai de viata decent
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Eu zic sa-i tinem pe toti la un loc, adica in parlament! Dar nu asa, sa fie conditii decente de mers la piscina, etc
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

"mai bine stau pe banii lor" corect...dar cine ii pazeste "la domiciliu" bai, cap sec; cine ii tine "incuiati?" luam cate 4-5 gardieni pt fiecare puscarias, care fac cu tura? sigur iese mai ieftin, leprelor! plus ca revin regulile cu productia de carte. ordinari!
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

Si isi pot alege ei la care din case sa faca "inchisoare"? De exemplu, poate Dragnea sa aleaga intre casa cu teren de tenis si piscina din Alexandria sau casa cu teren de tenis, piscina si ocean din Brazilia? Poate ar fi bine sa-l lasam cum vrea el, sa nu ne dea in judecata la CEDO ca i-am afectat drepturile, nu? FMM (cu cratima)!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elisaveta Lotrean

Acum 5 ani

Romanii care iubesc traditiile si glia strabuna sustin PSD! Gata cu strainii si necredinciosii!!!
Raspunde

CHE GUEVARA

Acum 5 ani

PSD= partid toxic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus