Luni,
30.11.2020
Parțial Noros
Acum
-1°C

Sclavie în Sebeș: Doi oameni reținuți după ce au ținut un bătrân în grajd și l-au pus să cerșească, inclusiv în județul Sibiu

04 Aprilie 2018 16:45

Sclavie în Sebeș: Doi oameni reținuți după ce au ținut un bătrân în grajd și l-au pus să cerșească, inclusiv în județul Sibiu

Un bărbat şi soţia lui din Sebeş, judeţul Alba, au fost reţinuţi pentru că ar fi sechestrat, din vara anului trecut, într-un grajd, o persoană în vârstă de 66 de ani, pe care o puneau să lucreze în gospodărie, să cerşească la diferite biserici şi o băteau cu lanţuri şi alte obiecte.

Potrivit DIICOT, Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia sunt suspectaţi că au adăpostit, din vara anului trecut, la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie, informează Mediafax.

În urma cercetărilor a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul lui Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd, fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional să cerşească.

Victima era permanent supravegheată de către Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, ameninţată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopţii fiind închisă într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Totodată, cei doi îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească la diferite biserici din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, unde a şi fost depistată de poliţişti, în timp ce cerşea, scrie Mediafax.

Cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile.

Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată şi-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei făcute de poliţişti, au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia, precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.

Marţi, procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, pentru trafic de persoane, urmând ca cei doi să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

”Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, precum şi jandarmi”, adaugă DIICOT.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

/////

Acum 2 ani

Niste javre! Astia mai pot fi numiti oameni? Oare n-au sau n-au avut si ei un parinte in varsta? Oare nu se gandesc ca si ei vor imbatrani? Vai de ei!
Raspunde

Rod

Acum 10 luni

Aceast caz e doar o picatura intr-un ocean. Sunt sute de asemenea situatii si cazuri, dar politia lucreaza doar sa posteze in presa, apoi stau si dorm cate un an. Astea sunt descinderile de inceput de ani, sa vada lumea ca lucreaza...din pacate. Daca ar opri si lua la intrebari toti bizonii care conduc limuzine prin oras, ar avea niste mari surprize de lipsa de justificare, etc etc. Dar probabil pe aia nu-i deranjeaza ca sunt prieteni, ca la Caracal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus