Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Trei bărbați au fost reținuți după ce ar fi furat 800 de lei din portofelul unui bătrân

Trei bărbați au fost reținuți după ce ar fi furat 800 de lei din portofelul unui bătrân

Trei bărbați din Hunedoara au fost reținuți ieri de polițiști fiind suspectați că ar fi furat suma de 800 de lei din portofelul unui vârstnic, în incinta unei societăți comerciale din Mediaș.

În 3 aprilie polițiștii medieșeni au reținut trei bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. În fapt, la data de 16 octombrie 2017, cei trei ar fi sustras suma de 800 de lei din portofelul unui vârstnic, în incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului Mediaș.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificați trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 44 și 56 de ani, domiciliați în județul Hunedoara, bănuiți că, la data amintită, i-ar fi distras atenția unui vârstnic sustrăgându-i din portofel suma de 800 de lei.

Cei trei au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș - Biroul Investigații Criminale.

Pentru siguranța dumneavoastră în perioada Sărbătorilor Pascale și nu numai, polițiștii recomandă:

În locurile publice: - Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.; - Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice; - Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere; - Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; - Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112- apel gratuit; - Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi facilitate de consumul de alcool;

La cumpărături: - Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! - Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! - Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii! - Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus