Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Foto Video | Maraton de alergare montană și brunch, la Rășinari

Foto Video | Maraton de alergare montană și brunch, la Rășinari

Prima ediție a unui maraton de alergare prin Munții Cindrel a adunat astăzi la start peste 200 de concurenți de toate vârstele. Finalul a fost cel mai așteptat moment, sportivii bucurându-se de un brunch din bucate cu specific local.

Alergătorii înscrisi la prima ediție a maratonului care își propune să încurajeze alergarea în natură au primit provocarea cu brațele deschise și au pornit în alergare pe cărările păstorilor sibieni. După traseele de 15, respectiv 25 de kilometri, în care s-au încărcat cu și mai multă energie, au ajuns la linia de finish mai voioși decât erau atunci când au plecat de la start.

„A fost foarte greu, dar am reușit să termin. Urcarea a fost cea mai grea, dar am avut noroc cu coborârile că am prins viteză. Nu am mai făcut un asemenea cros până acum și nu se compară cu orice alt tip de alergare. Obosești după primii 300 de metri. Cu siguranță voi mai participa însă, pentru că a meritat din plin”, a spus unul din tinerii alergători.

„Sunt ușor obosit, dar a fost foarte frumos. Nu e prima mea experiență de acest gen și profit întotdeauna de astfel de oportunități. Mă așteptam să fiu mai obosit, dar chiar mă simt foarte bine”, a spus un altul.

Un mare susținător al maratonului, atât moral cât și fizic, a fost Primăria Rășinari. Bogdan Bucur chiar a luat parte la maraton.

„Maratonul a fost destul de greu pentru mine, pentru că sunt amator, dar cursa este una foarte frumoasă. Mă bucură foarte mult evenimentul de astăzi pentru că reușește să combine două aspecte legate de sănătate – sportul și mâncarea sănătoasă, tradițională de aici din Rășinari. Am ales această combinație pentru eveniment pentru că la momentul actual mâncărurile tradiționale nu sunt apreciate la adevărata lor valoare, iar faptul că am combinate-o cu sportul a fost și ideea celor de la Tură în Natură, care au gândit acest proiect și pe care îi felicit”, spune Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.
maraton brunch rasinari (10) maraton brunch rasinari (5)

După o alergare ușoară prin cele mai frumoase zone ale mărginimii, alergătorii s-au delectat cu un adevărat festin. Brânză proaspătă, pâine cu untură, ceapă verde, ridichi, slănină și chifteluțe, cu vărzar și sirop de brad la desert, multașteptatul brunch s-a desfășurat, cum era și normal, tot în aer liber.

„Ne-am umplut farfuriile. Am luat din toate. Ceapă, brânză, pasta de urzici cu usturoi și fasole. Mâncarea asta intră extraordinar după maraton. E numai bună”, a spus una din alergătoare.

 „Am luat de toate. Chifteluțe, cârnăciori, ceva dulce, intră la fix. Noi suntem din Sibiu, deci ne pricepem să mâncăm traditional. Niște slănină mai mâncăm imediat și e perfect”, a spus un participant.

maraton brunch rasinari (1)

Maratonul a fost împărțit în trei mari categorii – cros, de aproximativ 15 km, semimaraton, de 25 de km și copii, de 1, respectiv 2 kilometri. Evenimentul a fost creat de Asociația Tură în Natură.

 

Foto: Cristina Bălău

maraton brunch rasinari (17) maraton brunch rasinari (16) maraton brunch rasinari (15) maraton brunch rasinari (11) maraton brunch rasinari (9) maraton brunch rasinari (4) maraton brunch rasinari (8) maraton brunch rasinari (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus