Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iohannis, despre propunerile de modificare a Codurilor penale: E inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie

Iohannis, despre propunerile de modificare a Codurilor penale: E inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că unele modificări ale legislaţiei penale sunt necesare, dar este inadmisibil ca aceste schimbări să fie făcute "cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament".

"Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de o oarecare modificare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale CCR şi, în unele puncte, chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chesstiuni. Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detaliez acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu însă cred că trebuie să îl înţeleagă toată lumea: este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament", a afirmat şeful statului, citat de Mediafax. Acesta a avut o întrevedere la Cotroceni cu preşedintelui Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni.

Comisia specială pentru legile justiţiei a decis, joi, reluarea discuţiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12.00. Până atunci asociaţiile de magistraţi vor putea face propuneri privind proiectul de lege.

"Să stabilim ce asociaţii sesizăm, să dăm termen de două săptămâni ca toţi cei care vor să vină la dezbateri să facă propuneri. Termenul să fie 2 mai. Pornind de la toate aceste documente, începând cu data de 2 mai să putem începe o dezbatere pe aceste trei iniţiative. Toţi cei interesaţi să poată participa şi pe de altă parte să depună amendamente. Eu v-aş propune să spuneţi pe cine trebuie să invităm. Să invităm din partea CSM, secţia judecători şi procurori ÎCCJ, PÎCCJ; Asociaţia Maistraţilor, Forumul Judecătorilor care ne-a trimis o solicitare, Coaliţia românilor, Uniunea Naţională a Barourilor, reprezentanţi ai mediului academic. Din punctul meu de vedere, trebuie să fim deschişi. Iar ca mod de lucru, începând cu data de 2 mai să începem dezbaterile în Comisie", le-a propus Florin Iordache, preşedintele comisiei, colegilor săi, în şedinţa de joi a Comisiei.

Florin Iordache a negat joi că vreo modificare adusă Codurilor Penale l-ar viza direct pe liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinând că aceste pachete de legi sunt făcute pentru întreaga societate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 5 ani

Ar trebui sa isi deie seama si Iohannis ca dl Dragnea are dreptate cu codurile alea, nu sunt pentru el ci pentru noi, cei care l-am votat si o sa il votam si in continuare!!! Si sa ieie calea romanismului si al familiei traditionale, nu a corporatiilor asupritoare!!!
Raspunde

insula belina

Acum 5 ani

Sa intelegem ca acea cale a romanismului consta in faptul ca pe romani sa-i fure numai romanii iar familia traditionala ofera doua variante, fie aia cu amanta mai tanara ca fiul, fie cu a 5-a nevasta....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Gentiloni asta nu si-a prezentat demisia in martie?Pina la investirea noului premier italian e un fel de Grindeanu sau,mai recent,Tudose cu care dai o tabla,din politete,da' cam atit.Vi-l imaginati pe Gentiloni primindu-l cu sau fara fast pe Tudose la Roma stiind ca-i ca si debarcat?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sorina Puiescu

Acum 5 ani

Noi, romanii de buna credinta am votat oprirea abuzurilor procurorilor fata de politicienii care nu isi pot face treaba! Iohannis sa meraga la el in germania sa faca prostii, la noi in tara romaneasca nu mai merge!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus