Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
5°C

Video. Deszăpezire pe Transalpina. În unele zone, zăpada măsoară peste trei metri

Video. Deszăpezire pe Transalpina. În unele zone, zăpada măsoară peste trei metri

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au anunţat, miercuri, că drumarii acţionează pe Trasalpina, cu două utilaje pentru deszăpezirea şoselei. Circulaţia rutieră pe DN 67C ar putea fi reluată la începutul lunii iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

DRDP Craiova a început lucrările de deszăpezire pe Transalpina. Momentan se acționează pe un singur fir pentru a se putea face o evaluare cu privire la zonele cu risc de avalanșă.

Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, rămâne în continuare închisă, până când zăpada, care în unele locuri măsoară peste trei metri, va fi îndepărtată de pe şosea. Echipele Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu intervin, miercuri, cu două utilaje.

”Conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu împreună cu prefectul judeţului Gorj, în urma unei analize detaliate în zonă, au luat decizia ca miercuri să se intervină pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, mai exact de la kilometrul 34. Obiectivul angajaţilor SDN Târgu-Jiu este acela de a elibera în acest moment un singur sens de mers, pentru ca săptămâna viitoare mai multe utilaje să poată ajunge în punctul unde există cea mai mare cantitate de zăpadă, dar şi unde s-au produs căderi de stânci, pietre şi grohotiş. Miercuri se intervine cu o volă şi o autofreză pentru îndepărtarea zăpezii de pe drum, urmând ca săptămâna viitoare să fie mobilizate mai multe utilaje pentru îndepărtarea stâncilor şi degajarea carosabilului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

După deszpăzire, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu vor stabili când va fi deschisă Transalpina. Şeful instituţiei susţine că circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C ar putea fi reluată în iunie, doar în timpul zilei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Silviu

Acum 4 ani

"Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan"...... Grea si geografia, nu-i asa? Poate urmaresc si stimatii ziaristi traseul DN67C.
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 4 ani

...in sfarsit pot sa trec muntii la iubitul meu ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus