Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Unde va juca FC Hermannstadt în Liga 1, dacă nu e gata stadionul municipal? ”Nu la Mediaș”

Unde va juca FC Hermannstadt în Liga 1, dacă nu e gata stadionul municipal? ”Nu la Mediaș”

La sfârșitul lunii martie Primăria Sibiu anunța modernizarea stadionului municipal, investiție evaluată la 17 milioane de euro.

Pe stadionul municipal își desfășoară meciurile de acasă FC Hermannstadt, echipă aflată la doi pași de promovarea în Liga I. Președintele echipei, Teodor Birț, speră ca prima fază a lucrărilor de modernizare la stadion să se încheie până la debutul Ligii 1, sezonul 2018-2019. În caz contrar, ca variantă de rezervă, echipa plănuiește să joace meciurile considerate ”acasă” la Alba-Iulia.

”Împreună cu doamna primar și ceilalți factori de decizie din primărie am stabilit un grafic, în sensul în care vrem să și jucăm meciurile de acasă dar și să facem aceste lucrări necesare. Partea care ne-ar putea încurca este cea legată de gazon. În tribună se poate lucra, dar la gazon n-ai cum că nu poți juca pe el. Aici este singura problemă care ne-ar putea împiedica. Dacă se vor putea rezolva problemele legate de proceduri, pentru că până la urmă procedurile durează foarte mult, este vorba de bani publici și trebuie urmărite cu atenție etapele. Dar, dacă reușim să depășim etapele procedurale, vom putea efectua lucrările vara aceasta, dacă nu le vom face vara viitoare. Ce este important, în primul an în Liga 1, de la federație avem niște derogări care ne vor ajuta. Dar, din punctul meu de vedere, aceste lucrări se pot face, eu sunt foarte optimist. Sigur, trebuie să ne luăm și o marjă de siguranță, dacă nu vom reuși să fim gata cu stadionul la timp pentru câteva jocuri vom încerca să jucăm în altă parte. Nu la Mediaș, așa cum am mai auzit vorbindu-se. Varianta pe care o văd eu cea mai bună este Alba-Iulia. La Mediaș există un contract foarte clar între Gaz Metan – echipa de fotbal, și compania de gaz, cei care dețin baza sportivă. Nu le dau voie să subînchirireze baza sportivă către o altă echipă, așa e făcut contractul. Am avut aceste discuții când am ajuns la jocul de Cupa României cu FCSB. În Alba-Iulia există stadionul Cetate care are instalație de turnicheți, supraveghere video, vestiarele sunt ok, suprafața de joc este bună, aici este cel mai probabil să jucăm. Dar, repet, aceasta este varianta de rezervă, în cazul extrem în care apar probleme la graficul de modernizare pentru stadionul din Sibiu. Vă spun sincer, eu aș fi vrut să jucăm la Cisnădie, însă acolo nu există condițiile cerute de Liga 1”, a declarat pentru Turnul Sfatului Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt.

cetate alba iulia

Estimată a se încheia la începutul anului viitor, prima etapă de modernizare a stadionului din Sibiu presupune intervenții de 8,2 milioane de lei, conform contractului semnat cu SC Construcții SA și SC Arhimus SRL, în decembrie anul trecut. Principalele obiective ale acestui contract sunt reabilitarea tribunei oficiale, inclusiv s scaunelor, prelungirea tunelului de ieșire în teren a jucătorilor, înlocuirea băncilor de rezervă și a porților de pe teren. Pista de atletism, din zgură în prezent, va fi înlocuită cu una de tartan.

“Tot în această primă etapă vor fi demolate tribunele construite pe malurile de pământ. Acestea vor fi reconstruite în a doua etapă de modernizare a stadionului”, au explicat reprezentanții primăriei.

stadion

Principalele lucrări din cea de-a doua etapă vor presupune reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă.

“Capacitatea stadionului va crește la aproximativ 19.000 de locuri pentru spectatori. Va fi realizată o structură metalică, ce va integra și tribunele existente la partea de acoperiș“, a mai anunțat șeful serviciului de administrare a domeniului public și privat.

El a mai arătat că cea de-a doua etapă de modernizare a stadionului va include și realizarea unei instalații de nocturnă, a unor tabele electronice de scor, va fi schimbat gazonul și realizată o instalație de încălzire a acestuia. Vor fi montate noi turnichete de acces, case de vânzare a biletelor, sistem de supraveghere video, sistem de sonorizare, de alarmare, dar și de prevenire și stingere a incendiilor.

“Vor fi reabilitate și dotate corespunzător spațiile interioare, inclusiv cele destinate atletismului“, a declarat Lucian Vizantie, directorul Serviciului de administrare a domeniului public și privat.

stadion 2

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Ion ionescu

Acum 3 ani

Sibiul e frumos, dar sa aiba orașe precum Chiajna sau Giurgiu stadion mai frumos decat Sibiul, e o rusine a administrației publice locale. Evident, cand din vocea viceprimarului *** se aud sloganuri precum #fuck# football, ce mai e de așteptat? Era frumos sa fi avut un stadion nemțesc si nu doar numele echipei fanion nemțesc, asa avem stadion de lumea a treia si echipa cu nume nemțesc.
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Si totusi , stie cineva cand se apuca de lucru?Contractul pentru prima faza a fost semnat in 10.12.2017 iar termenul de predare a proiectului era de 3 luni , adica 10.03.2018.De atunci au trecut doua luni in care nu s-a facut nimic si nu cred ca se vor apuca curand de lucru , c-asa-i la noi.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

...dar in Champions League unde vor juca???....bai dar mult vorbiti... ca si cei de la CNAIDR despre autostrazile Sibiu-Pitesti si Brasov-Ploiesti....a ajuns seful pietelor sa fie organizator de competitii si diriginte de santier...
Raspunde

Foff

Acum 3 ani

O sa iasă un stadion ca o piața , președintele clubului e un piețar ..... FC Hermannstadt cu președinte care vinde castraveți !!! Redacția TS , nu mai cenzurați commenturile!!!
Raspunde

Dumitru

Acum 3 ani

Stadionul trebuia facut cu bani de la guvern nu de la primarie.Stadionul din Craiova Alexandria Magurele etc.facute cu bani de la guvern.
Raspunde

Z

Acum 3 ani

Cåtä, dreptate ai ...
Raspunde

Hermannstadt

Acum 3 ani

Cu 17 mil de euro faci stadion NOU, nu te apuci sa carpestio vechitura de 100 de ani. Atat a costat cel de la Petrolul si arata foarte, foarte frumos. Plus ca trebuie amplasat la iesirea din oras, nu in mijlocul lui. In toate tarile civilizate se procedeaza asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus