Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Astrid Fodor a semnat petiția ”Fără penali în funcții publice”

Astrid Fodor a semnat petiția ”Fără penali în funcții publice”

Primarul Astrid Fodor a semnat astăzi pe lista de susținere a inițiativei USR intitulată "Fără penali în funcții publice" pentru modificarea Constituției României.  "Am semnat pentru această inițiativă a USR deoarece promovează o normalitate și pentru că este în perfect acord cu valorile pe care FDGR le susține prin platforma sa cu privire la ținuta morală a celor care ajung în funcții publice. M-am alăturat inițiativei din convingerea că societatea noastră trebuie să aibă la bază un sistem sănătos de valori pentru a progresa, iar ca să reușim acest lucru, trebuie să începem chiar cu cei care conduc administrativ și politic in România. Sper ca pentru această inițiativă să semneze cât mai mulți sibieni, modificarea Constituției în acest sens fiind un pas mic, dar important în însănătoșirea morală a societății noastre", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Campania de strângere de semnături pentru Modificare Constituției, pentru a nu se mai permite candidaturi în funcții publice a celor aflați sub condamnare penală a fost lansată la Sibiu, la sfârșitul lunii martie de către președinții USR și FDGR, Dan Barna și Paul Porr.

Pentru revizuirea Constituției printr-o inițiativă cetățenească este nevoie de minim 500 de mii de semnături, strânse în șase luni și care să provină din cel puțin jumătate din județele țării. Propunerea de revizuire trebuie apoi adoptată de Camera Deputaților și de Senat, cu o majoritate de cel puțin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Apoi, este organizat un referendum, care trebuie organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Pe cind initiativa :''Fara incompetenti in functii publice''?
Raspunde

Zero

Acum 4 ani

De acord ca nu duduie de eficienta (oricum nu totul tine de pixul Primarului) dar n-ai / n-am vrea sa avem primarii ''competenti'' ai altor orase....Se poate mai bine dar se poate si mult mai rau !
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Pai si ce sa facem, sa ramanem fara guvern???
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

Fara penali in functii publice suna bine - cand iti dai demisia Astrid ??
Raspunde

Mihnea

Acum 4 ani

Pe cand si petitia " fara incompetenti in posturi publice " ?? S-ar califica si dna noastra si multi altii din primarie si CJ
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

Frâu Fodor se poate întoarce împotriva dvs aceasta petiție!Nu uitați că sunteți supusă zilnic greșelilor!Sunt probleme grele la primărie,sa enumeram doar câteva,: problema terenurilor,a licitațiilor,a angajărilor!Dar acum sunteți protejată,nu se știe până când! Ați fost membru al PCR și nu ați spus asta, suntem familii întregi în Sibiu care n am făcut parte din PCR,de la bunici părinți sau noi de acum!Noi ar trebui să semnăm acea petiție și nu alții!
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Sibiul arată tot mai rău iar primărița se ocupă de prostii.Mai bine ați vedea de oraș ,dacă nu dați-vă demisia.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Astrid for President!
Raspunde

Voltaire

Acum 4 ani

A semnat ca primarul. :) :) :)
Raspunde

Silvica Bucurescu

Acum 4 ani

Vrem primar din Valcea pentru ca suntem majoritatea!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus