Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Mirabela Dauer vine la “Festivalul Florilor în grădina lui Brukenthal”

Mirabela Dauer vine la “Festivalul Florilor în grădina lui Brukenthal”

În această perioadă, la sfârşit de primăvară, grădinile Palatului Brukenthal din Avrig (fosta Reşedinţă de Vară a baronului Samuel von Brukenthal), probabil cel mai frumos şi spectaculos loc din partea de sud a Transilvaniei), beneficiază de un decor cu adevărat deosebit, cât se poate de potrivit pentru bucuria sufletului şi răsfăţul privirii.

Pe lângă verdele crud al celor câteva sute de arbori, al gardului viu şi al boscheţilor găzduiţi de frumosul complex, tabloul colorat este completat de miile de flori din diverse soiuri ce cresc în rondurile şi pe terasele de aici, senzaţia de diversitate şi abundenţă coloristică fiind deosebit de plăcută. Iar dacă mai pui la socoteală şi faptul că, în câteva zile, va debuta perioada de înflorire a “Arborelui Lalea” – Tulipanul (Liriodendron Tulipifera), un arbore rar, foarte puţin prezent în Europa, cu flori asemănătoare lalelelor şi cu frunze in forma de liră, ce are câteva exemplare vechi şi la Palatul Brukenthal din Avrig, nu se poate să nu-ţi doreşti să petreci, fie şi numai câteva ore, în acest domeniu aparte.

Pentru a da importanţa cuvenită şi a se bucura, alături de vizitatori, de această explozie de culoare şi frumos, Palatul Brukenthal Avrig organizează sâmbătă, 12 mai, prima ediţie a “Festivalului Florilor în grădina lui Brukenthal”.

Cu acest prilej, începând cu ora 19, oaspeţii frumosului complex baroc se vor putea bucura de primăvară, vor cânta şi vor dansa împreună cu Mirabela Dauer, cunoscuta interpretă de muzică uşoară. Pe lângă reîntâlnirea cu “Te-aştept să vii” (“Fotoliul din odaie”) sau “Floare albă, floare albastră”, dar şi cu alte şlagăre nemuritoare ale îndrăgitei vedete, cei ce vor participa la evenimentul din decorul cu flori al Palatului Brukenthal Avrig vor beneficia şi de surprize culinare deosebite, grupate inspirit în “Meniul de primăvară”. Astfel, la dispoziţia participanţilor va fi Salata de primăvară cu brânză marinată şi roşii cherry, Supa cremă de legume cu ulei de trufe şi crutoane cu ierburi de Provence, Piept de curcan în sos de smântână cu Chardonnay, cu cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin, salată de căpşuni marinată cu Grand Manier şi mentă, un meniu sofisticat, foarte potrivit pentru un asemenea eveniment.

Palatul Brukenthal din Avrig, ansamblu architectural baroc unic, este situat în centrul oraşului Avrig, chiar la poalele Carpaților Transilvăneni.

Informaţii suplimentare şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon 0269523111 sau 0726234417.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus