Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Iohannis trimite la Curtea Constituțională două legi semnate de trei parlamentari sibieni

Iohannis trimite la Curtea Constituțională două legi semnate de trei parlamentari sibieni

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat astăzi Curtea Constituţională a României (CCR) asupra Legii privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, dar şi în ceea ce priveşte Legea de aprobare a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol. Șeful statului susține că în domeniul ajutorului de stat şi al concurenţei, Comisia Europeană este singura instituţie care decide asupra compatibilităţii măsurii cu normele Uniunii Europene incidente. "Potrivit Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene, orice măsuri de ajutor de stat sunt supuse obligaţiei de notificare şi de obţinere a autorizării din partea Comisiei Europene, iar aceste măsuri nu pot fi puse în aplicare de către statele membre înainte de pronunţarea de către Comisie a unei decizii definitive", indică Iohannis în sesizarea de neconstituţionalitate. Preşedintele Iohannis arată că simpla notificare a Comisiei Europene cu o schemă de ajutor de stat, aşa cum se prevede legea criticată, nu echivalează cu încuviinţarea ei de către Comisie.

Printre inițiatorii celor două legi se află și trei parlamentari de Sibiu: senatorii Viorel Arcaș și  Nicolae Avram și deputatul Ioan Terea. ”În prezent, producătorii de carne de porc înregistrează pierderi de venit considerabile din cauza contextului global nefavorabil, în ceea ce privește dezechilibrarea raportului dintre cerere și ofertă. Deși înainte de anul 2014 România era printre statele exportatoare de produse agricole în Federația Rusă, instituirea embargoului din vara anului 2014 a afectat în mod indirect producătorii români din cauza surplusului de produse existent pe piața UE”, se arată în motivația semnată în mare majoritate de parlamentari PSD.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicolae

Acum 4 ani

Probabil servește unor interese străine țării noastre,de aceea nu dorește că fermierii români să prospere!
Raspunde

lol

Acum 4 ani

Ups, nu e cumva una din legile care dau subventii de stat ptr firma de porci a fiului lui drak.nea?Adica cel care a crescut deja pretul produselor pe care le vinde- carne si derivate din carne de porc?Intreb si eu ca sa stiu unde imi merg banii din taxe si impozite....
Raspunde

Rodica Mihaltan

Acum 4 ani

Din nou presedintele ales prin fraudarea voturilor romanilor dovedeste ca este slujitorul si unealta fortelor straine care inrobesc tara noastra si nu ne lasa sa ne dezvoltam! Poporul roman drept credincios in anul sfant al implinirii a 100 de ani de traire romaneasca a votat PSD! Romania are nevoie de presedinte roman care sa iubeasca traditiile neamului nostru!
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

din noi se vede ca o parte dintre romani traiesc in 2018 iar altii in evul mediu. unii sunt fericitii daca un partid corupt le da la mat iar altii sunt preocupati sa respecte niste reguli impuse de o Uniune de la a carei tzatza inclusiv roamanii din evul mediu sug cu pofta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus