Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Un sibian a plătit 1500 de lei pentru un permis de conducere din Moldova. Poliția i-a făcut dosar penal

Un sibian a plătit 1500 de lei pentru un permis de conducere din Moldova. Poliția i-a făcut dosar penal

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un sibian care conducea un microbuz marca Volkswagen în baza unui permis de conducere fals.

Ieri, 10 mai, în jurul orei 07.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Claudiu C., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în judeţul Sibiu, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Danemarca. La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din R. Moldova, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, remis Agerpres.

Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate în baza de date, rezultă că persoana în cauză nu posedă permis de conducere.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a susţinut un examen pentru obţinerea permisului prezentat la control, la o şcoală de şoferi din Moldova, contra sumei de 1.500 de lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Silvana Armat

de Silvana Armat

Foto
Telefon:
0741 106 094

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus