Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Elevii școlii nr. 2 din Sibiu au câștigat concursul „Cu viața mea apăr viața”

Elevii școlii nr. 2 din Sibiu au câștigat concursul „Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu a organizat astăzi etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Cu viața mea apăr viața”. Competiția a fost realizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

La concurs au participat șase echipaje de elevi de gimnaziu de la școlile Boița, Râu Sadului, Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie, Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie și Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu şi opt echipaje de liceu de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic, Liceul Dumbrăveni, Colegiul Tehnic „Cibinium”, Liceul Teoretic Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Teoretic „O. Ghibu” Sibiu și Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.

Elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă pe parcursul celor două probe practice:

- Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”

- Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au posibilitatea de a învăța să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență.

În urma clasamentului general, la gimnaziu, locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 2 Sibiu, locul al II-lea de către Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie și locul al III-lea de către Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu. La liceu, locul I a fost obținut de către Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu, locul al II-lea de către Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie și locul al III-lea de către Colegiul Tehnic Energetic Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus