Joi,
29.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Accidentul din Ungaria. 13 copii au rămas orfani

Accidentul din Ungaria. 13 copii au rămas orfani

Cel puţin 13 copii au rămas orfani în urma accidentului din Ungaria, la unsprezece dintre ei murindu-le amândoi părinţii. Au început anchete sociale în judeţul Mureş pentru a stabili persoanele în grija cărora să rămână minorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel puţin opt dintre cele nouă persoane care au murit, marţi, în accidentul din Ungaria, sunt din comuna Bălăuşeri şi comuna Mică. Potrivit primarului din Bălăuşeri, Sagyebo Istvan, patru persoane erau din această comună, şi aveau împreună opt copii. ”Din informaţiile noastre patru persoane erau din comuna Bălăuşeri, mai facem verificări. Doi bărbaţi şi două femei, care aveau în total opt copii minori: şase, respectiv doi copii”, a spus Sagyebo Istvan pentru Mediafax. Primarul a declarat că au început anchete sociale şi urmează să se facă demersuri pentru a se stabili tutorii.

Citește și Video | Numărul românilor morți în accidentul din Ungaria a crescut la nouă. Şoferul era live pe Facebook

De cealaltă parte, cele patru persoane din comuna Mică aveau cinci copii, potrivit primarului Szekely Ladislau. ”La trei dintre ei au murit ambii părinţi, iar la ceilalţi doi a rămas în viaţă doar mama, care nu era cu ei în maşină. Unul dintre băieţii care a decedat nu avea copii”, a spus primarul Szekely Ladislau.

Subprefectul din Mureş, Nagy Zsigmond, a declarat că a solicitat un raport despre acest incident, însă nu ştie de unde provine a noua persoană decedată. ”Se lucrează la raportate. Am solicitat un raport să văd cam câţi copii sunt. Voi avea o întrevedere cu directorul de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi cu doamna director de la Protecţia Copilului să vedem cum putem să gestionăm să fie cât mai bine”, a spus Nagy Zsigmond.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus