Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Concert caritabil: Trei artiste cântă pentru o sibiancă bolnavă de cancer

Concert caritabil: Trei artiste cântă pentru o sibiancă bolnavă de cancer

La 34 de ani, Iulia Iusco se confruntă cu o gravă problemă de sănătate pentru care, din păcate, doar în străinătate se găsește remediu. Pentru ca tânăra să aibă posibilitatea să se vindece de cancer, a fost nevoită să plece în Cuba. Asociația Art for Health organizează la începutul lunii iunie un concert caritabil, menit să strângă fondurile necesare pentru recuperarea Iuliei.

Medicii din România i-au spus Iuliei Iusco, o sibiancă de 34 de ani, că nu mai are nicio șansă la vindecare, după ce a aflat că suferă de cancer. O tumoră pe limbă îi punea viața în pericol și necesita intervenția rapidă a chirurgilor. Astfel, Iulia a trecut prin prima intervenție chirurgicală, pentru înlăturarea tumorii, în iulie 2016. Din păcate, în toamna anului 2017, cancerul recidivase, fiind extins la scalp, plămân, ficat și rinichi.

„În toamna anului 2017, am simțit prezența unei forme pe scalp, care s-a dovedit a fi același lucru pe care l-am avut la limbă - carcinom scuamos. S-a recomandat excizia formațiunii tumorale, urmată de investigațiile suplimentare", își amintește Iulia.
iulia concert caritabil

După numeroase tratamente fără efect, Iulia a decis să caute sprijin în străinătate. Așa a descoperit o clinică din Cuba care îi oferă în prezent tratament. Deși pentru tratamentul în valoare de 9.500 de Euro au fost strânse deja fondurile, tânăra va mai avea nevoie de o sumă considerabilă pentru recuperare. Acesta este motivul pentru care Asociația Art for Health organizează, la începutul lunii iunie, un concert caritabil într-un local din Sibiu.

„Art for Health este de fapt o comunitate care s-a născut într-un grup restrâns, după ce prietenele mele s-au îmbolnăvit de cancer și chiar și eu am avut impresia la un moment dat că sunt bolnavă. Așa că această asociație a apărut nu neapărat pentru sprijin financiar, ci pentru sprijinul moral al celor care trec printr-un șoc emoțional de acest gen. Acum vrem să donăm banii de pe biletele vândute la concertul pentru Iulia Iusco, dar și să strângem fonduri pe lângă. Pentru tratament, Iulia a avut nevoie de 9.500 de Euro, bani pe care a reușit să îi strângă, dar acum va avea nevoie și de bani pentru recuperare. Prețul biletului va fi unul modic, de 20 de lei și sperăm ca cei prezenți să facă și donații. Toți banii vor merge către cauza Iuliei, iar artiștii vor cânta pro bono”, spune Andrada Ghiorma, fondatorul Art for Health.
Evenimentul va avea loc în data de 3 iunie, în Mango Bar. Evenimentul va fi susținut de trei artiste sibiene, respectiv Sofia, Andrada Ghiorma și Maria Cojocaru, toate soliste în trupe de cover și participante la emisiuni televizate precum Vocea României, X Factor și The Four.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

munteanmaria

Acum 3 ani

O initiativa demna de laudat ! Am cunoscut-o pe Iulia la actiunea caritabila din Gradina ZOO .Atunci ne-au incantat niste ingerasi ! Voi participa si in 3 iunie !Sper sa ne strangem cat mai multi, pentru binele Iuliei si al fetitei ei...!Doamne ajuta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus