Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Phoenix revine la Sibiu cu proiectul „Sinteza – Rapsodia”

Phoenix revine la Sibiu cu proiectul „Sinteza – Rapsodia”

O sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu, este promisiunea din noul proiect al trupei condusă de Nicu Covaci. Phoenix revine la Sibiu pe 8 iunie.

În cadrul turneului național început anul acesta, Phoenix revine la Sibiu cu “un proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste“. “«Sinteza» își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție“, arată promotorii concertului.

Evenimentul este programat pe 8 iunie, de la ora 19:00, în Oldies Pub din Sibiu. La fel ca și după concertul de la Sibiu din această iarnă, cei de la Phoenix se vor întâlni și acum cu o parte din fani, după concert, la restaurantul Phoenix Fine Art Cousine.

“Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor. Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele «Anotimpuri», din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu“, anunță organizatorii evenimentului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus