Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

“Vara îți faci sanie“. Primăria cumpără 48 de stele “inteligente“ pentru cupola de lumini din centru

“Vara îți faci sanie“. Primăria cumpără 48 de stele “inteligente“ pentru cupola de lumini din centru

Două milioane de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu pentru un contract de furnizare de noi sisteme de iluminat festiv. Printre noile ornamente se numără și 48 de stele de mari dimensiuni, de tip inteligent, care urmează a fi atârnate de cupola de lumini achiziționată în 2012.

Primăria Sibiu a lansat în cursul zilei de miercuri o procedură de atribuire publică a unui contract de furnizare de elemente de iluminat festiv de iarnă, contract cu o valoare estimată la 1,93 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul acestui contract va furniza orașului 806 ornamente pentru stâlpi, ornamente cu diferite forme (stele, stele cu ghirlande, globuri etc). Pe lângă acestea, vor mai trebui livrate 137 de ornamente suspendate (diferite forme de stele sau perdele de stele), patru brazi pe structură de aluminiu cu o înălțime de 5,3 metri și un brad tot pe structură de aluminiu cu o înălțime de zece metri. În lista de ornamente festive de iarnă solicitate mai intră 100 de șiruri luminoase, 15 perdele de leduri (3x2 m), 250 de șiruri de țurțuri luminoși (de 300 x 50 cm) și mai bine de un kilometru (1.260 de metri) de furtun luminos.

Stele “inteligente“ pentru Piața Mare

Caietul de sarcini pregătit de Primăria Sibiu prevede, distinct, și furnizarea unor “elemente ornamentale de iluminat festiv de tip inteligent“. “Sistemul de elemente ornamentale de iluminat festiv de tip inteligent va fi montat pe structura cupolei de lumini existente, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Sibiu, și va fi compus din 48 de stele de trei dimensiuni, inclusiv elemente de control și conectică“, se arată în documentația de atribuire a contractului. Opt dintre stele vor avea un diametru de trei metri, 16 – de doi metri, iar restul de 24 vor avea un diametru de 1,2 metri. Led-urile acestor stele vor trebui să aibă două culori, iar controlul acestora trebuie să poată fi făcut de la distanță. “Fiecare stea va putea fi controlată separat, astfel încât să-i poată fi schimbată culoarea și micșorată intensitatea luminoasă“, mai precizează reprezentanții administrației locale. Primul montaj al acestor stele trebuie realizat de firma care va câștiga acest contract. “Echipamentele trebuie să fie dotate cu LED-uri performante, care să înregistreze o pierdere de luminozitate de cel mult 15%, după 10.000 de ore de funcționare“, mai solicită reprezentanții administrației locale. Firmele interesate de acest contract au termen limită de depunere a ofertelor ziua de 12 iulie 2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus