Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

„Vă Vedem din Sibiu”: Suntem pe final de legalizare a criminalității

„Vă Vedem din Sibiu”: Suntem pe final de legalizare a criminalității

Comunitatea „Vă Vedem” continuă să manifeste pașnic în centurl Sibiului. Protestatarii s-au adunat și marți în fața sediului PSD, a doua zi de la adoptarea de către Camera Deputaților de la București a modificărilor la Codul de Procedură Penală. Protestul a ajuns astfel la a 175-a zi.

va vedem protest cod penal (1)

„Suntem pe final de legalizare a criminalității”, anunță protestatarii, care au obișnuit nu doar Sibiul, dar o țară întreagă cu manifestațiile pașnice din fața sediului social-democraților din localitate.

va vedem protest cod penal (3)

Radu Vancu, scriitor și protestatar: „Este cel mai aberant și mai imoral set de legi care au fost trecute vreodată în România. Sunt absolut sigur de asta. Până și în totalitarismul comunist, până și în dictatura legionară, Codul penal nu a fost abrogat. Erau țări care cel puțin mimau prin codurile lor penale că pedepsesc criminalii, violatorii, pedofilii, traficul de persoane etc. Toate aceste infracțiuni pe care le-am enumerat sunt practic decriminalizate acum prin legile justiției trecute aseară. România tocmai a abrogat capitole întregi din Codul Penal. Așa ceva e revoltător și iritant și arată ce formă mentală au acești parlamentari și cum văd ei această republică a crimei. Asta e inacceptabil. Sunt sigur că dacă vor fi lăsate pe circuitul lor parlamentar normal aceste legi vor fi sancționate de Curtea Constituțională, așa cum e Curtea Constituțională acum - capturată de PSD. Totuși, nu va putea admite legi care decriminalizează fapte penale atât de grave. Singura șansă a lui Liviu Dragnea de a face active aceste legi în timp util pentru el este de a le trece prin ordonanță de urgență în 2 zile, când are procesul și cred că acesta este lucrul la care trebuie să fim atenți pe termen foarte scurt. La asta trebuie să atragem atenția, să nu treacă prin ordonanțe de urgență (...) Va mai dura câteva luni până Curtea Constituțională se va pronunța, după ce președintele va solicita acest lucru (...) Dacă e să luăm ipoteza cea mai îngrozitoare, ca aceste legi să fie active, protestul decent va continua, nu sunt sigur dacă un protest tăcut. Nu e bine ca protestele să degenereze în violențe de stradă, căci așa le vom face un serviciu celor de la guvernare. Va trebui să protestăm în număr mare și sigur nu doar în Sibiu. Se spune că dacă 5% dintr-o populație protestează înseamnă că acestea sunt suficiente pentru a dărâma o guvernare. 5% pare puțin, dar nu e, asta ar însemna să fim cam 1 milion de oameni în stradă”.

va vedem protest cod penal (6)

Ciprian Ciocan: „Prezența noastră aici este un semnal foarte simplu că noi n-am renunțat să apărăm valorile statului de drept pentru care am ieșit încă de acum 2 ani de zile și pentru care suntem încă din decembrie în fața sediului PSD. Situația este foarte gravă și mi se pare foarte trist că noi începem să pierdem în fiecare săptămână câte o instituție importantă a statului, care își iese din limitele legale, din ceea ce poporul așteaptă de la ele. Ați văzut acum 2 săptămâni că am pierdut Curtea Constituțională care s-a văzut clar că este aservită politic. Aseară, Parlamentul pur și simplu a început să legifereze pentru niște condamnați penali. Este foarte trist din perspectiva unui cetățean să urmărești cum instituțiile statului sunt capturate în așa fel. Este foarte trist să vezi că atât de mulți politicieni sunt dispuși să-și încalce orice onoare, orice respect față de cetățenii care i-au ales, doar pentru niște penali. Ceea ce putem noi face este să transmitem același semnal - că suntem în continuare aici și că vedem ceea ce se întâmplă”.

va vedem protest cod penal (4)

Ana: „Suntem de aproape 200 de zile aici. Ne menținem speranța că sigur vom reuși. Important e să fim aici și să fim uniți. E un proces de foarte lungă durată, dar am foarte mare încredere. E prima dată când simt că în România se coagulează forțele care trebuie”.

va vedem protest cod penal (7)

Pentru seara de miercuri, 20 iunie, se anunță un nou protest în Sibiu, cu genericul „Stop joc, penalilor!”. Manifestații asemănătoare vor avea loc în mai multe orașe ale României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Lucretian Dragoianu

Acum 5 ani

"Ne mentinem speranta ca sigur vom reusi"... Gandeste loghik!
Raspunde

ultimul mohican

Acum 5 ani

1. Reprezentantul SUA la Bucuresti. 2.Vorbeste cu drak.nea despre legea operatiunilor petroliere offshore. 3 drak.ea defileaza cu codurile penale prin parlament inainte de ultimul termen la procesul pe rol. 4. Parlamentul reia discutia pe legea petroliera solicitata de SUA. Colcluzia este ca ultimul sa stinga lumina!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus