Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Otilia Gâță, eleva cu cea mai bună notă la evaluare: „A fost un an greu, am muncit mult”

Otilia Gâță, eleva cu cea mai bună notă la evaluare: „A fost un an greu, am muncit mult”

Cea mai mare notă medie din județul Sibiu la Evaluarea Națională din 2018 este 9,90. Șapte elevi au reușit s-o obțină, printre ei doar unul fiind din afara municipiului Sibiu.

Otilia Maria Gâță este eleva Școlii gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Orlat și este singura din afara municipiului Sibiu care a reușit să ajungă în topul celor mai buni absolvenți ai clasei a VIII-a din județ. La cele două probe pe care le-a susținut în cadrul Evaluării Naționale din 2018, Otilia a reușit să obțină nota „10” la Matematică și nota „9,80” la Limba și literatura română. Acest succes a clasat-o printre cei mai buni elevi sibieni, fiind unica chiar în primii 43 de absolvenți ai clasei a VIII-a care reprezintă o localitate rurală.

Tânăra este originară din Orlat și ne-a spus că examenele din acest an au avut un nivel mediu. „Doar la matematică a fost mai dificil, dar a fost o oportunitate de a se face o departajare”, crede Otilia Maria Gâță.

„Am tratat toate subiectele cu seriozitate, nu pot să spun că mi s-a părut ceva foarte dificil”, ne-a mai spus tânăra, care este mândră că școala sa, chiar dacă e dintr-o localitate rurală, a avut rezultate bune: „deoarece am avut şansa să fim îndrumaţi de un colectiv de profesori foarte buni”. Otilia crede că a ajuns la rezultatele respective doar datorită perseverenței sale.

„Clasa a VIII-a a fost un an greu, în care am muncit foarte mult şi mi-am dat silinţa să obţin rezultate cât mai bune, iar acum mă bucur de o vacanţă binemeritată”.
După această etapă, Otilia Maria se gândește să ajungă în Sibiu, ca să urmeze Colegiul Naţional „Octavian Goga”, profilul Matematică-Informatică, iar ulterior vrea să meargă la Cluj, unde să obțină o specializare în arhitectură. „Cu toate că sunt la o vârstă fragedă, m-am gândit mult la profesia pe care vreau să o urmez şi m-am decis să încerc să devin arhitect. După terminarea liceului aş vrea să urmez Facultatea de Arhitectură din Cluj”.

Otiliei îi place mult să deseneze și să citească, dar recunoaște că anul acesta și-a neglijat hobby-ul. „În vacanţă mă voi axa foarte mult pe desen. Mă pasionează lectura”.

De rând cu Otilia alți șase elevi au reușit aceeași performanță - nota medie 9,90 la Evaluarea Națională din 2018. Patru dintre ei sunt de la Colegiul Național „Gh. Lazar” din Sibiu - Daria Ioana Blaga, Alexia Maria Bîrză, Ana Maria Chioran și Bogdan George Gheban. Ceilalți doi elevi cu cea mai bună notă medie sunt Raluca Ștefana Aftenie de la Liceul Teoretic „C. Noica” din Sibiu și Bianca Maria Daneș de la Școala gimnazială Nr. 21 din Sibiu.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Teodora

Acum 3 ani

Felicitări!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus