Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cupa României la Karate Kyokushin a rămas la Sibiu

Cupa României la Karate Kyokushin a rămas la Sibiu

„Sibiu, Karate International Event”, eveniment care a adunat peste 150 de participanți din țară și din străinătate, în  perioada 20-24 iunie, la Sibiu și Păltiniș, a ajuns la final. Turneul a cuprins cinci acțiuni, printre care și Cupa României la Karate Kyokushin, competiție cucerită de karatiștii de la Clubul Sportiv „Hirsch”, care au obținut nu mai puțin de 21 de cupe și medalii. Trofeul la categoria masculin din cadrul Karate Grand Prix, main event-ul turneului, a rămas în România, fiind câștigat de un sportiv din Cluj-Napoca. La eveniment au participat sportivi și oficiali din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Germania și Elveția.

După cinci zile pline de activități, „Sibiu, Karate International Event” s-a încheiat duminică, 24 iunie. Competiția a debutat miercuri, 20 iunie, cu Tabăra de vară și Cursul de arbitraj, acțiuni organizate în stațiunea Păltiniș, la Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor, la care au participat peste 150 de sportivi români și străini, în compania invitatului special al evenimentului, Eduard Gabathuler 7 Dan din Elveția.

„Ne-am antrenat de trei ori pe zi și ne-am simțit foarte bine la Păltiniș. De cinci ani vin în România să predau acest curs și mă bucur să văd că oamenii evoluează și sunt dispuși să învețe. Cristi (nr. Christian Hirsch) face o treabă extraordinară, îl felicit pentru tot ce a reușit. Mie îmi place foarte mult Sibiul și vin cu drag ori de câte ori mă invită. Mai mult, vin la Sibiu de 3-4 ori pe an și îmi doresc să petrec mai mult timp aici, deoarece îmi plac mult cultura și istoria locului”, a declarat Eduard Gabathuler, care a avut rolul de instructor și supervisor al competiției.
SKIE (4)

Acțiunile de la Păltiniș au avut ca scop pregătirea tehnică-tactică, fizică-psihică și teoretică a sportivilor, dar și dezvoltarea formei sportive în vederea obținerii celor mai bune performanțe în competiții. Totodată, în cadrul acțiunii au fost formați și perfecționați sportivi interesați de obținerea licenței de arbitraj.

Sportivii sibieni au cucerit podiumul la Cupa României

Ziua de sâmbătă a fost dedicată celei mai importante competiții deschise de la noi din țară, Cupa României la Karate Kyokushin desfășurându-se la Sala Transilvania din Sibiu. Peste 150 de participanți au luat parte la întrecerile Cupei României, organizate pe categorii de vârste la copii, cadeți și juniori. Anul acesta, Cupa României a rămas la Sibiu, karatiștii de la Clubul Sportiv „Hirsch” obținând cele mai multe cupe și medalii din cadrul competiției, 21 la număr. Podiumul a fost completat de Clubul Sportiv Rokan din Sibiu, care s-a clasat pe locul al doilea, și de Clubul Sportiv Power Karate din Cluj-Napoca, care a obținut locul trei.

Cupa României a fost urmată de Karate Grand Prix, o probă specială la care s-au întrecut sportivi din România și Serbia. Categoria feminin a fost câștigată de Andrea Milosevic, sportivă din Serbia. Pe treapta a doua a podiumului s-a clasat Andreea Frăsie, de la Clubul Sportiv „Hirsch”, care a pierdut finala la cântar. Trofeul la categoria masculin a fost câștigat de un sportiv clujean, Vlad Bobocea, component al Clubului Sportiv Power Karate.

SKIE (16)

„Sibiu, Karate International Event” s-a încheiat duminică, la Păltiniș, cu Examenul de grad și examenul pentru arbitri, susținute după programa de examinare internațională conform regulamentelor IFK. Arbitrii au primit calificări A, B și C, iar cei patru participanți la examenul pentru centura neagră au promovat cu toții, unul dintre aceștia obținând și gradul 3 Dan, care i-a adus și titulatura de Sensei. Este vorba de Sensei Csaba Mult de la Clubul Sportiv Dodi Kyo - Tg. Mures.

„Examenul a fost dur, a durat patru ore, iar vremea urâtă l-a îngreunat, fiind frig și ploaie. Cu toate acestea, ne bucurăm că totul s-a încheiat cu bine. Sibiu, Karate International Event a fost un eveniment frumos, cu acțiuni reușite, dar greu, totodată, pentru că a adunat mai multe activități, toate contracronometru. Obiectivele au fost îndeplinite, totul a mers conform planului, așa cum ne-am propus. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat Christian Hirsch, președintele Clubului Sportiv „Hirsch”, organizatorul evenimentului.
Proiectul a venit ca o continuare a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin, organizat anul trecut la Sibiu, și cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a Clubului Sportiv „Hirsch”. Evenimentul a avut ca scop pregătirea participanților pentru Campionatul Mondial de Kata de anul viitor. Totodată, scopul organizatorilor a fost de a menține județul Sibiu pe harta evenimentelor majore de karate kyokushin și a promova regiunea ca un centru activ, care contribuie la promovarea și dezvoltarea artelor marțiale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus