Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

UPU Sibiu va angaja absolvenți cu „competențe limitate”, deoarece medicii refuză să vină

UPU Sibiu va angaja absolvenți cu „competențe limitate”, deoarece medicii refuză să vină

La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu vor fi angajați studenți la Medicină, după ce administrația a anunțat că aceasta ar fi singura soluție în problema deficitului de specialiști. Anterior, au fost anunțate mai multe concursuri, însă niciun medic de urgență nu și-a depus dosarul.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de joi, 28 iunie, a Consiliului Județean Sibiu. Proiectul prevede, în general, modificarea organigramei și statului de funcții ale Spitalului Clinic Județean. De modificări este nevoie, după ce administrația a anunțat că restructurează serviciul de informatică, dar și pentru că este nevoie de specialiști suplimentari – atât medici, cât și oameni pregătiți în protecția datelor cu caracter personal. În total, este vorba despre o suplimentare cu șapte unități de personal.

Destul de complicată pare să fie asigurarea UPU cu medici de urgență. Autoritățile județene decid astfel să introducă două posturi de „medici cu competențe limitate”, adică vor să recurgă la angajarea a doi absolvenți ai Facultății de Medicină, neconfirmați pentru rezidențiat.

upu

„Deși au fost organizate concursuri, în repetate rânduri, pentru posturile de medici specialiști nu s-a înscris la concurs niciun candidat, posturile rămânând neocupate. Există solicitări din partea absolvenților licențiați ai facultății de Medicină neconfirmați în rezidențiat”, se menționează în raportul rpegătit de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Administrația instituției precizează că au solicitări din partea absolvenților de Medicină neconfirmați în rezidențiat în acest sens.

În total, Spitalul Județean va avea 2.287,5 posturi. Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului Județean, de resurse suplimentare pentru salarizarea acestora nu va fi nevoie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus