Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Drept la replică. ” Am reținut promisiunea de a cere scuze și le așteptăm”

Drept la replică. ” Am reținut promisiunea de a cere scuze și le așteptăm”

În legătură cu articolul ”Concesionați tot, stimați consilieri județeni” publicat în ediția dvs. din 30 iunie, vă rugăm să publicați următorul material:

Concesiunea unui bun aflat în domeniul public al unei autorități publice locale se poate face EXCLUSIV pe bază de licitație publică. Procedura începe odată cu formularea intenției de concesiune din partea oricărei persoane fizice sau juridice. Dacă această intenție este însușită de către autoritatea locală care este în proprietatea bunului, în 30 de zile aceasta elaborează și supune aprobării un studiu de oportunitate. Dacă acest studiu este aprobat de către consilierii județeni (studiul trebuie să conțină durata propusă și redevența minimă pentru concesiune), se trece la organizarea licitației publice pentru concesiune, licitație în cadrul căreia de referință este valoarea redevenței oferită de către participanți.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Sibiu a anunțat în condițiile legii intenția fermă și serioasă de concesiune, Consiliul Județean având obligația legală de a supune la vot această intenție, indiferent de persoana fizică sau juridică care face solicitarea. În ședința publică din data de 28 iunie 2018, consilierii județeni au votat unanim pentru deschiderea procedurilor prevăzute de lege privind concesiunea, fără ca aceste proceduri să însemne vreo atribuire către cineva.

Solicitarea pentru deschiderea procedurii de concesiune se referă la o suprafață de teren și o clădire (clar identificate cu nr. CF) aflate în proprietatea publică a județului Sibiu și administrarea Aeroportului Internațional Sibiu RA, pentru care menționam în documentația transmisă și publicată de către CJ, că ”nu a fost utilizată în ultimii 10 ani”. Cu toate acestea, un fost membru al Consiliului de administrație, care își revendică public de (singur) bun administrator al aeroportului, afirmă că acea clădire a fost folosită și închiriată de către noi către terți, în baza unui protocol (secret?) semnat între Camera de Comerț, Consiliul Județean și Aeroportul Sibiu. Drept bază pentru aceste afirmații sunt ... amintirile personale și discuțiile cu un ”chiriaș”. De ce oare acest administrator nu a intervenit de îndată pentru încetarea acestei ilegalități? De ce a acceptat să plătească aeroportul costurile de care vorbește și să nu încaseze venituri?

Întrebările sunt pur retorice, din motive simple: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură nu a folosit niciodată (în niciun fel și în nicio formă juridică) spațiul fostului hangar de elicoptere sau alt spațiu sau teren aflat în proprietate publică a județului Sibiu și/sau administrate de către Aeroportul Sibiu. Din acest punct de vedere, problemele semnatarului articolului nu par a fi de memorie, ci mai degrabă de profesionalism în administrare și de bună credință. Am reținut promisiunea de a cere scuze și le așteptăm, fără ca acestea să afecteze în vreun fel măsurile legale reparatorii pe care le vom întreprinde, date fiind afirmațiile și acuzele făcute în mod public (afectarea proprietății, administrării, folosinței sau uzufructului unui bun public în lipsa unei Hotărâri de Consiliu luată în condițiile legii, este o faptă de natură penală. Administratorul care află de ea are obligația de a lua măsuri imediate, devenind complice dacă nu o face. În plus, acest teren și clădirile respective se află în zona operațională cu acces controlat, împrejmuită cu gard de protecție și aflată sub pază. Intrarea unor persoane în incinta hangarului ar fi făcut de fiecare dată ca protocoalele de securitate să fie activate și aceste intrări să fie strict înregistrate).

Ca poziție, terenul se află în extremitatea dinspre oraș a aeroportului, la aproape un km de zona sau accesul în aeroport, mult dincolo de parcare, terminal, de clădirea vămii sau a casei izolate aflate pe aceiași parte a drumului, ceea ce pune sub semnul întrebării ideea de parcare complementară, extindere terminal etc., datorită distanței.

De aceea credem că să nu știi ca fost administrator ce se întâmplă cu activele pe care le administrezi, unde se află acestea și ce regim au sau să spui că ”îți amintești” că au fost folosite ilegal, credem că indică o problemă serioasă, care sigur nu are legătură doar cu memoria personală nu foarte bună.

Poate în unul din materialele viitoare ne explicați cum a fost îmbunătățit sistemul de parcare în cei patru ani în care erați unul dintre administratori și poate faceți publică viziunea dvs. pentru aeroport, indicatorii și planul de afaceri aferente, în așa fel să nu pară – ca până acum – că doar cârcotiți de pe margine, fără a propune vreo alternativă.

Aveți oricând la dispoziție aceleași instrumente legale ca și noi și, de aceea, așteptăm să faceți o propunere de concesiune mai bună decât a noastră, în nume personal sau al InfoBizz, indiferent dacă în afară de dvs. această organizație mai are sau nu alți membri (fapt lipsit de relevanță atunci când remiteți o astfel de cerere).

De asemenea, aveți posibilitatea să faceți o ofertă mai bună decât a noastră, dacă se va organiza licitație, investind mai mult decât cele 2.000.000 de euro pe care noi ne-am propus să le investim (banii Camerei, nu proveniți din fonduri publice sau proiecte de orice fel).

Până atunci, așteptăm scuzele publice – așa cum ați afirmat în articol – și mai ales așteptăm să citiți mai mult și mai atent decât scrieți, informarea prealabilă/documentarea în legătură cu o temă dată fiind una din singurele obligații profesionale și pentru cei care scriu, și pentru cei care doar își dau cu părerea. Despre toate lucrurile bune făcute sau intenționate la aeroport, nu ezitați să publicați documentele de rigoare, în așa fel încât să nu pară că numărul afirmațiilor făcute fără acoperire pe care le faceți este mai mare decât deja este.

Așteptăm cu nerăbdare să participați la licitație și, până atunci, să publicați propuneri detaliate și argumentate de soluții în legătură cu orice temă vă preocupă. Vă recomandăm să vă îmbunătățiți considerabil memoria, sănătatea fiind ”mai importantă decât toate”.

Director general,                                                         Președinte, Prof. Dr. Eugen Iordănescu                                    Gheorghe Aldea

 

Notă. Titlul care urmează formulării ”Drept la replică” a fost adăugat de redacție.

Sursa foto: Google Earth

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

zzz

Acum 5 ani

nea iordanesCU CU musca pe caciula (tulai doamne ca e si doctor, tu lita, tu...)
Raspunde

Extindere Aeroport

Acum 5 ani

"Ca poziție, terenul se află în extremitatea dinspre oraș a aeroportului, la aproape un km de zona sau accesul în aeroport, mult dincolo de parcare, terminal, de clădirea vămii sau a casei izolate aflate pe aceiași parte a drumului, ceea ce pune sub semnul întrebării ideea de parcare complementară, extindere terminal etc., datorită distanței" Asta este o parere personala despre care nu aveti capacitatea de-a va pronunta. "Vă recomandăm să vă îmbunătățiți considerabil memoria, sănătatea fiind ”mai importantă decât toate” Iar aceasta este o ironie ieftina nedemna de un prof. dr. ... In rest, va legati de o promisiune facuta in pripa de autorul articolului, legandu-va de o chichita, fara sa atingeti fondul problemei.
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Dar banii Camerei de unde provin ? Iar unanimitatea de voturi când era la modă ? E tot o problemă de memorie.
Raspunde

Din_interior

Acum 5 ani

Domnul profesor doctor transfera fondul problemei in derizoriu (in stil caracteristic), pentru a masca distrugerea (in folosul cui - cui prodest?) terenului pe care Aeroportul International Sibiu ar putea dezvolta mult doritul Terminal Cargo, investitie care ar aduce un potential avantaj fata de alte aeroporturi din zona. Suspecta aceasta unanimitate, care miroase mai degraba a ignoranta sau troc politic.
Raspunde

nea-iMi-nea

Acum 5 ani

hai ca in curand mai poate fi inaugurata inca o sala de Nunti...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Ar merge si un cinema Multiplex, ca si asa orasul nu are asa ceva!!!
Raspunde

Nemilosu

Acum 5 ani

Avem multe cadavre in dulap.... Deocamdata foarte abil gestionate.
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

De ce nu se intereseaza nimeni, cum marele Iordănescu, gestionează Regiunea Gastronomică Europeană ? Da tot el stie si acolo tot...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus