Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Subaru vine să stabilească un record mondial pe Transfăgărășan

Subaru vine să stabilească un record mondial pe Transfăgărășan

Un bolid Subaru atent modificat de experți în domeniul auto va încerca săptămâna viitoare să doboare un record mondial pe Transfăgărășan.

La volan se va afla pilotul Mark Higgins, de trei ori campion al Angliei, în 1997, 2005 și 2006. Higgins a lucrat ani de zile cu Top Gear și a realizat cascadorii în filme celebre, precum Quantum of Solace si Skyfall din seria James Bond.

Organizatorii evenimentului spun că mașina va străbate un traseu de 82 de km, pe Transfăgărășan, într-un timp record.

”După stabilirea recordurilor pentru mașini de tip sedan în cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man in 2016 și Nurburing în 2017, Subaru of America si Prodrive au decis să seteze un record de viteză în premieră mondială pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa, daca nu din lume, adică Transfăgărășan. Recordul va a fi setat pe o lungime de 82 de kilometri, acest lucru fiind o premiera în lumea motorsportului”, au transmis organizatorii, într-un comunicat de presă.

Startul va a fi dat de la ieșirea din Cârtisoara și sosirea va a fi pe barajul de la Vidraru. Evenimentul va a fi desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul CNAIR și al Ministerului Transporturior din România.

Transfăgărășanul va fi, prin urmare, închis traficului de la ieșirea din Cârțișoara până la barajul Vidraru în zilele de luni și marți, 09 și 10 iulie, de la ora 9:00 până la 13:00 și de la 14:00 până la 18:00, iar în ziua de miercuri, 11 Iulie, de la ieșirea din Cârțisoara până la Bâlea Lac, de la 9:00 la 12:00 și de la 14:00 la 17:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

sandu c.

Acum 4 ani

traiasca Japonezele....uite ca bmw-ul nu indrazneste sau mercedes sau audi...iara japonezele in TOP ....si anumite persoane latrau ca nu sunt bune autocarele japoneze.....incultura in domaniul auto...
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

Japonezii fac raliuri - NEMTII ... AUTOBUZE !
Raspunde

Zona vest

Acum 4 ani

Ăla stabileşte un timp şi cică e record Mondial! Pentru că e singurul timp.Şi la anul vin alți opăriți cu alți timpi şi uite-aşa blochează Transfăgărăşanul non stop!Bravo CNAIR, doar la asta vă pricepeți, la blocat drumuri!
Raspunde

adi

Acum 4 ani

Oare e normal sa blocheze trei zile un drum national??? Doar banul incsat de CNAIR conteaza? Noi toti ceilalti suntem pres in fata unui strain? Ca in lumea a IV-a, cu citeva margele au fraierit si umilit mii de oameni...
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Io zic sa puna baietii niste radare, macar mai aduna si ei ceva banet din amenzi. Sa fie bine pentru toti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus