Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Încă un anunț privind rechemarea produselor: „Nu-l consumați”

Încă un anunț privind rechemarea produselor: „Nu-l consumați”

O nouă avertizare emisă de un cunoscut magazin privind rechemarea unor produse pentru că ar fi contaminate cu o bacterie rară. De data aceasta, Auchan își anunță consumatorii să aducă înapoi o serie de produse congelate dacă le-au cumpărat și îi îndeamnă să nu le consume.

Potrivit unui anunț al Departamentului de Calitate Auchan, transmis de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Maresi Foodbroker SRL a decis rechemarea mai multor produse congelate - indiferent de lot și de data achiziționării - „ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu Listeria monocytogenes”.

Bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioza - o afecțiune rară, infecțioasă, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. Potrivit site-urilor de specialitate, există o adevarată varietate în ceea ce privește severitatea cazurilor, de la statutul de purtător temporar asimptomatic, până la răspândirea acută, bruscă a bacteriilor în sânge. De semenea, listerioza afectează cel mai adesea nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă și tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariția unor complicații severe ale bolii.

Astfel, produsele pe care Auchan le recheamă sunt „Amestec Texas 450G IGLO”, „Salata Franțuzească 450-IGLO”, „Amestec Gradinaresc 450-Iglo”, „Amestec Mexican 750g-Iglo”, „Amestec Fitness 750gr Iglo”, „Amestec Legume/Ciuperci 750gr Iglo”, „Amestec Mediteranean 750gr Iglo”, „Batoane De Legume 284 Gr Iglo”, „Amestec Supa 750g Iglo”, „Amestec Wellness 450g Iglo”, „Fasole Galbena 750g Iglo”, „Iglo Amestec Fitness 450g”, „Amestec Mediteranean Iglo 550g”, „Amestec Wellness 400g-Iglo”, „Amestec Supa 400g-Iglo”, „Amestec Gradinaresc 400 Iglo”, „Salata Frantuzeasca 400-Iglo” și „Mazare 750 - Iglo”.

„Clienţii care au achiziţionat unul dintre aceste produse sunt rugați să nu îl consume şi să îl aducă la recepţia magazinului AUCHAN unde li se va restitui întreaga valoare a produsului. Ne cerem scuze pentru  inconveniențele cauzate de această rechemare, demersul nostru fiind realizat în spiritul asigurării calității și siguranței produselor comercializate în magazinele Auchan”, se mai arată înanunțul magazinului.

În județul Sibiu există un magazin Auchan, aflat în incinta Sibiu Shopping Center.

Săptămâna trecută anunțuri similare au vizat și alte lanțuri de magazine importante: Carrefour, Mega Image, Penny Market, Metro, Lidl, Profi au fost somate să retragă din vânzare mai multe produse congelate după cazurile de contaminare cu Listeria în Europa. ANSVSA a publicat, tot săptămâna trecută, un comunicat în care precizează că în produsele din aceste magazine nu s-a confirmat  prezența bacteriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus