Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

„ Alt fel de terapii în dar pentru copii speciali”, ediţia a III-a

„ Alt fel de terapii în dar pentru copii speciali”, ediţia a III-a

         Cei 25 de copii din cadrul Asociaţiei D.A.R. Pentru Copii Şi Tineri Cu Dizabilităţi Sibiu, au avut posibilitatea şi în acest an de a se bucura de o serie de terapii în cadrul proiectului „ Alt fel de terapii în dar pentru copii speciali”, ediţia a III-a.

Proiectul a fost finanțat de municipalitate prin Agenda Comunității şi s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni: mai, iunie şi iulie. Deoarece diagnosticele cu care se confruntă copiii sunt diferite, - autism, paralizie cerebrală, sindrom Down, tetrapareză spastică, boala Lobstein, miopie, microcefalie, activitățile propuse în acest proiect au fost alese ținând cont de fiecare formă de dizabilitate și astfel copiii au beneficiat atât de ore de logopedie, o terapie bine cunoscută, cât şi de ore de terapie prin muzică – meloterapia, terapie prin artă – art terapia, terapie prin înot şi noutatea acestei ediţii a constituit-o terapia de „relaxare prin mişcare”.

Această terapie de „relaxare prin mişcare” încearcă să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi să devină conştienţi de propria corporalitate si autonomi din punct de vedere psihomotor. Nu a fost un lucru simplu pentru mulți dintre ei, dar cu ajutorul instructorului Alin Lăzurcă, a celor de la Puma Club şi a efortului depus de fiecare copil, s-au văzut şi rezultate: au învăţat prin acest joc al mişcării să-şi aştepte rândul în terminarea exerciţiului, să respecte instrucţiunile primite, să-şi depăşească limitele motorii şi psihice, altfel spus, să se relaxeze muncind.

În acest an orele de înot s-au desfăşurat la Centrul Aria unde copiii, împărţiţi în grupe de   câte 6, au profitat în fiecare oră, alături de Cătlin Fărcaş şi a colegilor de la Clubul Sportiv Viitorul,  de efectele benefice ale apei, de relaxare şi socializare.

În lunile mai-iunie, cei mici s-au bucurat de orele de artă din cadrul Teatrului Gong, unde au avut parte de câteva poveşti frumoase create de Diana Ribana.

Luna iulie a fost dedicată muzicii și veseliei adusă acestora prin programul ”Learn With Music”, desfășurat la sediul acestui program.

Poate mulţi nu ştiu că viaţa acestor copii este o continuă terapie, pentru că altfel ei stagnează sau chiar regresează în achiziţiile câştigate de-a lungul câtorva ani şi de aceea părinţii acestor copii încearcă sa le ofere prin această asociaţie şi alte terapii faţă de cele cunoscute, tocmai petru a le oferi şi puţină bucurie în încercarea de a nu privi terapiile doar ca o obligativitate ci şi ca o plăcere. Cu fiecare terapie încercată, cu fiecare progres obținut de către copii, se poate spera la o recuperare cât mai bună, şi în acelaşi timp,le oferă şi părinţilor posibilitatea de a se ajuta de diversificarea ofertei de servicii la care pot apela familiile copiilor cu dizabilități din comunitatea locală sibiană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus