Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Tăriceanu nu va discuta cu Dragnea problema candidatului comun la prezidențiale. ” Mai avem mai mult de un an”

Tăriceanu nu va discuta cu Dragnea problema candidatului comun la prezidențiale. ” Mai avem mai mult de un an”

Tăriceanu a anunțat astăzi că nu este prioritară o discuție cu Liviu Dragnea despre posibila candidatură unică la prezidenţiale. Liderul ALDE susține că sunt importante acum alegerile europarlamentare. "Cred că este mai degrabă o interpretare a dumneavoastră a unei declaraţii făcute de domnul Dragnea şi nicidecum nu am avut discuţii cu o candidatură la prezidenţiale pentru viitor. Această discuţie va avea loc, dar e prea devreme. Mai avem mai mult de un an până la alegeri şi considerăm că această discuţie nu trebuie să aibă loc. Sigur, în prealabil trebuie să facem o analiză, trebuie să facem sondaje, studii pentru a găsi cea mai bună soluţie. Cred că la noi subiectul legat de europarlamentare este unul important. Vreau să văd care sunt temele cu care, cel puţin noi, ceilalţi nu mă interesează, dar în partid accentul îl vom pune pe selecţia temelor cu care vom merge în campania pentru europarlamentare", a afirmat, vineri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu la Parlament, citat de Mediafax.

Pe 22 iulie, Liviu Dragnea a anunţat că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizând că analiza a început deja, separat, în cadrul celor două formaţiuni. „Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus