Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

„Asta știu eu despre satul meu”, un proiect dedicat elevilor din zone rurale

„Asta știu eu despre satul meu”, un proiect dedicat elevilor din zone rurale

Prima etapă a proiectului „Asta știu eu despre satul meu” debutează astăzi la Muzeul ASTRA. Proiectul este adresat elevilor ciclului primar și gimnazial din trei localități din mediul rural  - Nou Român, Copșa Mare și Valea Viilor și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice educație prin cultură.

Evenimentul, care se întinde până pe 10 august, este o continuare a inițiativei Muzeului ASTRA de implicare în zonele defavorizate cultural, în care participarea locuitorilor la actul cultural este limitată.

,,Prin ateliere de storytelling și joc de rol, educație antreprenorială, sesiuni de instruire în arta fotografică și documentare, copiii vor fi inițiați în munca de cercetare, ca mai apoi să investigheze și să descopere, în satul lor, lucruri de valoare, care merită să fie păstrate și transmise mai departe (patrimoniu construit, meșteșuguri, obiceiuri, personalități/personaje, rețete de bucate, povești sau legende locale).  Această primă etapă va consta într-o vizită în fiecare dintre cele trei localități cu scopul de a prezenta proiectul în cadrul comunității și de a-i instrui pe cei 60 de elevi participanți cu privire la activitățile ce urmează a se derula. Meșteșugarii și meșteșugurile, casele tradiționale, cadrul natural și gastronomia locală vor fi descoperite și redescoperite de către copii cu sprijinul celor trei echipe de lucru formate fiecare din patru specialiști din partea muzeului și câte un voluntar”, a declarat Diana Roman, coordonator proiect.
satul meu muzeul astra

Elevii vor realiza o hartă a comorii, plecând de la locul preferat din sat, vor descrie obiceiurile satului și vor învăța să realizeze scurte texte descriptive prin care să își promoveze propria localitate. Toate informațiile și noile aptitudini dobândite de copii vor fi valorificate în cadrul expozițiilor realizate de aceștia în fiecare din cele trei localități.

Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 61.000 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus