Vineri,
21.01.2022
Partial Noros
Acum
-2°C

Hai la masă: Rețete demult uitate și demonstrații culinare în Piața Mică

Hai la masă: Rețete demult uitate și demonstrații culinare în Piața Mică

Gurmanzii sunt așteptați în 11 și 12 august, în Piața Mică, la cea de-a doua ediție a evenimentului gastronomic „Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, proiect realizat de Asociația E-Xplorator, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese aceste rețete și reinterpretate de bucătari iscusiți.

„Anul acesta am ales pentru cei care s-au obișnuit deja cu acest festival, dar și pentru cei pentru care festivalul constituie o noutate, câteva rețete vechi, autentice din zona Sibiului, preparate într-o manieră tradițională, având la bază ingrediente din zona noastră. Am să nominalizez câteva dintre preparatele care vor face cu siguranță deliciul participanților, și anume ciorba de fasole cu ciolan afumat, supa de vișine cu smântână servită rece, berbecuț haiducesc îngropat în jar cu legume, păstrăv la plită cu mămăliguță și mujdei, tocană de vită Angus la ceaun, iar pentru desert am pregătit două preparate care se regăsesc foarte greu sau aproape deloc în restaurante: lapte de pasăre după o rețetă tradițională și vuțe cu nucă și zahăr pudră”, explică Ioana Curta, președintele Asociației E-Xplorator.
hai la masa

Toate rețetele au fost culese din zona Sibiului, din casele oamenilor în vârstă de la țară, a bunicuțelor care încă mai pregătesc pentru nepoți mâncare autentică tradițională cu materie primă produsă în propriile gospodării. Și, pentru a face o legătură între vechi și nou, patru bucătari sibieni vor oferi un spectacol gastronomic, reinterpretând într-o manieră proprie  patru dintre preparate, oferind sibienilor o demonstrație de fine dining. Ghiță Andreica bucătar șef la Ramada va găti o rețetă pe bază de pulpă de vită Angus, Marius Muntean de la Golden Tulip Ana Tower va pregăti berbecuțul, Manuel Betto Pecori de la Atrium va fi responsabil de desert și Marius Rafa, bucătarul de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății, va pregăti în stil propriu, păstrăvul.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus