Joi,
22.10.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Trif răspunde ANAT: Nu am jignit atunci când am luat, de fapt, apărarea românilor păgubiți

08 August 2018 18:51

Trif răspunde ANAT: Nu am jignit atunci când am luat, de fapt, apărarea românilor păgubiți

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a răspuns astăzi Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, după ce directorul acesteia i-a cerut social-democratului să-și ceară scuze pentru jignirile și minciunile aduse în spațiul public.

Concret ANAT reclamă că Trif a jignit atunci când a vorbit despre agențiile de turism în termeni de genul ”șmecheri care țepuiesc românii de bună credință” și că a mințit atunci când a spus că serviciile de turism sunt garantate în proporție de 100% în multe state europene, printre care și Germania. ”Nu am niciun motiv să-mi retrag declarațiile prin care m-am referit la acei „șmecheri care îi țepuiesc pe românii de bună credință” și cu atât mai mult să-mi cer scuze, pentru că nu am vorbit despre întreaga breaslă și am specificat acest lucru în fiecare intervenție a mea. Am dat exemple concrete, inclusiv nume de societăți care au intrat în insolvență după ce au încasat banii de la turiști, astfel încât, clienții acestora au rămas și fără bani și fără vacanțe. Am vorbit despre situații care au fost deja mediatizate, cazul OMNIA, de exemplu, unde prejudiciul a fost de ordinul milioanelor de euro. Oamenii păgubiți nu-și vor mai putea recupera banii, deoarece, conform legislației pe care am reușit să o îndreptăm, agențiile puteau vinde pachete turistice de milioane euro, iar în caz de insolvență, polița de asigurare totală acoperea doar 50.000 de dolari. În plus, s-a dovedit că agențiile care au „țepuit” turiștii au folosit banii în alte scopuri decât acela de a achita vacanțele promise”, a declarat Trif printr-un comunicat de presă.

Ministrul susține că aștepta din partea ANAT-ului să ”își fi cerut scuze în numele agențiilor care i-au înșelat cu atât de multă ușurință pe turiștii cărora le-au furat banii și vacanțele”. ”Am să fiu din nou foarte categoric pentru că îmi asum și îmi voi asuma întotdeauna declarațiile: nu voi mai tolera ca pe piața de turism să existe agenții care ar putea să-i păcălească pe români, iar acest lucru se poate rezolva doar cu prevederi legale ferme, așa cum se întâmplă în toate țările civilizate. Nu am jignit atunci când am luat, de fapt, apărarea românilor păgubiți care nu au fost protejați, până acum”, a mai spus sibianul.

 

”Consider că ANAT este și trebuie să rămână partenerul Ministerului Turismului alături de care putem dezvolta sectorul turistic din România. Mai ales că, recent, ANAT și-a exprimat, în scris, aprecierile privind acțiunea ministerului de a introduce vouchere de vacanță, care a stimulat semnificativ piața de turism din România”, Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

HOP

Acum 2 ani

bla,bla,bla.....de unde atita competenta?mai declara acest ministru ca RO.devine pina in 20..21,cea mai grozava adresa in turismul eoropean....Spania,Italia.Franta,Grecia.....or sa se goleasca de turisti,or sa vina buluc cu traista-n bat,pe malul marii NEGRE,SI HOTELURILE vor fi de luni pina luni pline (ca au auzit aia...turiati ca la noi ca la nimeni ) agentii uriase germane,nici vorba sa promoveze litoralul nostru....de decenii !!!! asta arta de a indeparta turismul,in tarile de mai sus inseamna 15-30 % din PIB !!!!! LE PASA? NICI VORBA !!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus