Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
10°C

Mesajul ÎPS Laurențiu Streza de Sf. Maria. ”De foarte multe ori, luați cu valurile vieții, uităm de Maica Domnului”

Mesajul ÎPS Laurențiu Streza de Sf. Maria. ”De foarte multe ori, luați cu valurile vieții, uităm de Maica Domnului”

ÎPS Laurențiu Streza a participat astăzi la hramul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus. Praznicul Adormirii Maicii Domnului i-a adunat pe credincioși în jurul vechiului așezământ monahal de la poalele Munților Făgăraș cu nădejdea de a primi binecuvântare cerească și ajutor în viețile lor, scrie site-ul Mitropoliei Ardealului.

La finalul liturghiei, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe și a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă. „Maica Domnului și astăzi a vărsat lacrimi pentru noi. Întrebarea este: noi ce facem? Noi pentru ce vărsăm lacrimi când suntem supărați și nu știm cum să ne schimbăm sau să ne îndreptăm supărarea? Câte lacrimi de pocăință, câte lacrimi de smerenie, câte lacrimi de responsabilitate vărsăm noi? Uneori, da, plângem, dar de foarte multe ori, luați cu valurile vieții, uităm de Maica Domnului”, a spus ierarhul.

IMG_2125-630x420

Programul liturgic din ziua de hram a început cu sfințirea apei la fântâna din incinta mănăstirii, locul unde zi de zi poposesc pelerini pentru a gusta din această apă despre care se crede că este vindecătoare și aduce alinare sufletească și trupească. Slujba de sfințire a apei a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte starețul mănăstirii, arhimandritul Atanasie Roman, ieromonahi, protopopi și preoți din parohii ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Hramul s-a încheiat cu slujba Sfântului Maslu la care preoții și credincioșii s-au rugat pentru sănătate trupească și pentru iertarea păcatelor.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus