Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Iohannis, la Sibiu: Dragnea are obsesiile unui dictator, Guvernul PSD a gazat românii

Iohannis, la Sibiu: Dragnea are obsesiile unui dictator, Guvernul PSD a gazat românii

Klaus Iohannis crede că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, are „obsesiile și fricile unui dictator” - astfel a comentat șeful statului declarațiile liderului PSD precum că ar fi fost ținta unui asasinat. Președintele României se află vineri seara la Sibiu, într-o vizită neoficială, unde participă la ședința Biroului executiv al PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații pentru presă, aflându-se la Sibiu, înainte de a intra la ședința liberalilor. Acesta a fost întrebat de jurnaliștii care îl așteptau în fața Hotelului Hilton despre ultimele declaraţii ale liderului PSD Liviu Dragnea, privind tentativa de asasinat asupra sa.

„Nu am auzit niciodată despre aşa ceva, dar cum s-a vehiculat la televizor mi s-a părut că omul are deja fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator”, a răspuns șeful statului.
Ulterior, acesta a răspuns acuzațiilor Guvernului Dăncilă, precum că preşedintele Klaus Iohannis „ar pune în pericol nu doar veniturile pensionarilor, mamelor şi copiilor, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale“ refuzând să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe tema rectificării bugetare. Comunicatul a fost transmis de Executiv chiar dacă șeful statului deja convocase CSAT pentru data de 4 septembrie.

„O nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu pot să găsesc alte calificative. Guvernul îi minte pe români. E vorba de cinism. Să vă explic problema. Guvernul poate să facă rectificare fără să-mi ceară părerea, cu excepţia bugetului serviciilor (...) Citesc azi la gazetă că nu pot da salariile, pensiile. E o mare minciună. Guvernul poate să facă rectificări pe sănătate, educaţie, pensii, salarii, pe agricultură. Eu am atras atenţia încă de la început că PSD construieşte un buget iresponsabil, un buget care nu poate fi pus în practică. Şi am atras atenţia în foarte multe rânduri că PSD şi acest Guvern vor ajunge în situaţia de a nu plăti pensii şi salarii, fiindcă nu au bani. Cred că această ipoteză este mai probabilă decât prima şi cred că aici Guvernul trebuie să dea nişte răspunsuri foarte clare. Este inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor cum că preşedintele blochează rectificarea bugetară, că nu se pot plăti pensii... Minciună! Se pot rectifica şi pensiile, şi banii pentru şcoli, şi banii pentru spitale, fără niciun aviz de la CSAT, dar, având acest Guvern incompetent eu nu pot să dau drumul la un aviz în CSAT fără o analiză foarte temeinică, fiindcă aici vorbim de securitatea naţională, nu de altceva. Am convocat CSAT-ul, vom face o analiză foarte, foarte serioasă a proiectului care priveşte securitatea naţională. Restul este răspunderea Guvernului şi nu a altcuiva. (...) Aici se prefigurează o catastrofă naţională cu pesta porcină. Îi interesează ce fac cu CSAT. Ei, eu am convocat CSAT“, a comentat Iohannis.

Tot la Sibiu, înaintea ședinței PNL, Klaus Iohannis s-a referit din nou la protestele violente din 10 august de la București. Acesta i-a criticat pe social-democrați, acuzând faptul că „guvernul PSD a gazat și bătut românii”:

„Sigur, am primit un raport de la cei care se ocupă în Administraţia Prezidenţială de securitatea naţională. Concluziile pe partea neplăcută, să le prezinte procurorii militari. Au fost atâtea lucruri negative. Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil şi inadmisibil. Dar nu vreau să mă pronunţ până nu avem concluzii mai amănunţite ale procurorilor“, a declarat Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tinel Oprea

Acum 3 ani

Iohanis sa deie casele înapoi la popor ca le-a furat, doar domnul Dragnea e roman și ne apară de străinii care ne iau bogățiile și ne omoară porcii!
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Mai Tinele, fix prostii lui drak.nea iti omoara porcii, ai tai ca aia a lui fiul lui drak.nea au fost vanduti cu putin inainte de pestea porcina...aaa, dezinfectarea o face firma pretenului lui drak.nea! Cam cusuta cu ata, nu crezi?
Raspunde

ionc

Acum 3 ani

dca nu ari fii straini ce au creat locuri de munca in Sibiu si tara ari fii mai Multi navetisti care ari parasii tara. dela rominii pana in prezent putine produse romanesti pe piata.
Raspunde

un grup de turisti din Valcea

Acum 3 ani

sa fii de etnie germana si sa vorbesti de gazare ...
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Pai daca o luam asa cu vina ancestrala, voi oltenii, de la nea ceasca incoace, nici nu ar trebui sa aveti dreptul sa fiti intr-o functie de stat! De ce?... ca aveti apucaturi dictatoriale, anti popor, anti IQ.
Raspunde

Unu

Acum 3 ani

"Calatorului îi șade bine cu drumul!"
Raspunde

ipocrizie

Acum 3 ani

Pe vremea cind era primar,Iohannis cica a primit o scrisoare de amenintare.De atunci casa lui a fost pazita non-stop de politia locala pe banii nostri.Cred ca a fost singurul primar din Romania,poate chiar din Europa,sau mai stiu eu,care a beneficiat de asa ceva.
Raspunde

ger

Acum 3 ani

https://romanialibera.ro/actualitate/ministrul-afacerilor-externe-al-germaniei-vine-in-romania-74928
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus