Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fotoclubul ”Orizont„ sărbătorește împlinirea a 45 de ani

Fotoclubul ”Orizont„ sărbătorește împlinirea a 45 de ani

În perioada 1-14 septembrie 2018, Turnul Sfatului va găzdui o expoziție aniversară a membrilor FotoclubuluiOrizont”, ce va fi vernisată sâmbătă, 1 septembrie, la ora 16.00. Cu această ocazie va fi lansat albumul aniversar “Fotoclubul Orizont la 45 de ani”, album ce conține imagini de colecție a membrilor.     

Înființat în 1973, la inițiativa unui grup de fotografi amatori, Fotoclubul „Orizont” din Sibiu s-a manifestat la început destul de timid, prin expoziții personale și colective relativ modeste. Cu timpul, organizația a evoluat, întrând în circuitul național și apoi internațional al mișcării fotografice. Astfel, în palmaresul Fotoclubului „Orizont” s-au strâns sute de premii și mii de participări la saloanele fotografice naționale și internaționale.

Organizațiile fotografice internaționale au acordat  membrilor fotoclubului, datorită rezultatelor obținute de-a lungul anilor, titluri onorifice precum AFIAP, EFIAP, PSA, Hon. FPSG, Hon. Blick etc.

Pe lângă aceste succese, Fotoclubul „Orizont” a jucat un rol important în promovarea fotografiei locale și naționale, întrucât gruparea sibiană a deschis drumuri noi în relațiile cu structuri similare, acordând sprijin și altor fotocluburi din țară, pentru a se lansa în circuitul național și internațional. În acest sens, pot fi amintite saloanele internaționale de la Brașov și de la Oradea, recunoscute în lume ca evenimente importante pentru mișcarea fotografică actuală.

Începând din 1982, Fotoclubul „Orizont” organizează Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu. Statisticile  arată că,  încă de la prima ediție, au fost jurizate peste 35 000 de lucrări fotografice venite de pe întregul mapamond.

Primele 10 ediții ale Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu au fost coordonate de fondatorul Fotoclubului „Orizont”, Gheorghe Lăzăroiu, omul care și-a pus întreaga viață în slujba fotografiei artistice și a promovării ei. A urmat o perioadă în care activitatea fotoclubului a fost revigorată de Casa de Cultura a Studenților din Sibiu, prin entuziasta directoare a acestei instituții, d-na Liliana Popescu.

Acum, când Fotoclubul „Orizont” împlinește 45 de ani, Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu a ajuns la cea de-a 19-a ediție. Este un bun prilej să urăm fotografiei sibiene La mulți ani!

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont în parteneriat cu Casa de Cultură a Studentilor Sibiu și este co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus