Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Continental Sibiu, partenerul principal al „Sibiu 100. Centenarul României Mari” (CP)

Continental Sibiu, partenerul principal al „Sibiu 100. Centenarul României Mari” (CP)

„Sibiu 100. Centenarul României Mari” va avea loc în 6 octombrie 2018, în Piața Mare din Sibiu, iar partener principal al evenimentului va fi Continental Sibiu. 

Prezentă la Sibiu începând cu anul 2004, compania Continental a investit până acum peste 320 milioane euro în locație, fiind cel mai important agent economic din oraș, cu peste 4.000 de angajați în momentul de față. Aceasta a contribuit de-a lungul timpului la creșterea și dezvoltarea orașului, având la bază o strategie sustenabilă și implicându-se activ în comunitate. De asemenea, Continental Sibiu a fost sponsorul principal al unor evenimente importante și de interes, atât pentru mediul de business, cât și pentru locuitorii din orașul nostru.

Compania investește în mod constant și în parteneriate strategice din aria educațională, implicându-se timpuriu în formarea viitorilor angajați.

„Ne alăturăm, în calitate de partener principal, celui mai important eveniment care va avea loc la noi în oraș anul acesta. Sibiu 100 reprezintă pentru noi oportunitatea de a reitera ideea că fără trecut nu există viitor, că succesul se construiește cu timp și răbdare și este bazat pe principii solide. Ne bucurăm de recunoașterea pe care Primăria Municipiului Sibiu ne-a acordat-o prin invitația de a fi partener al acestui eveniment“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.
„Sibiu 100” își propune să recreeze atmosfera vizitei Generalului Henri Berthelot la Sibiu din 2 ianuarie 1919, când trupele armatei române și o delegație franceză au venit în Transilvania pentru a populariza ideea unirii Banatului și Transilvaniei cu regatul României. Sibiul a jucat un rol crucial la momentul respectiv, având rolul de capitală de facto a Transilvaniei, găzduind de asemena guvernul și parlamentul provinciei istorice. Astfel, Sibiul a fost o destinație însemnată dintr-o amplă campanie desfășurată de Henri Berthelot în Transilvania pentru promovarea ideii de unire a Transilvaniei cu regatul României.

Din programul zilei nu vor lipsi nici momentele artistice oferite de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibuluiʺ, corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantinʺ și corul de copii “Peda Sonora”. În plus, publicul va putea viziona un moment de video-mapping realizat de „Les Ateliers Nomadʺ, iar seara se va încheia cu un spectacol de muzică electronică în compania unor DJ cunoscuți.

DESPRE CONTINENTAL

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 de miliarde de euro și are în prezent peste 243.000 de angajați în 60 de țări.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România.

SIBIU 100. CENTENARUL ROMÂNIEI MARI

„Sibiu 100” este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuʺ Sibiu – partener strategic, Continental Automotive Systems - partener principal și cu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, în calitate de producător. „Sibiu 100” se înscrie în agenda evenimentelor și manifestărilor ce au loc cu ocazia Centenarului Marii Uniri (1918-2018).

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus