Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Schimbări în alimentația elevilor din  Sibiu: făină integrală și pere

Schimbări în alimentația elevilor din  Sibiu: făină integrală și pere

Începând cu anul școlar 2018-2019 elevii din județul Sibiu vor primi produse de panificație din făină integrală, iar operatorii economici care vor câștiga licitațiile de distribuire a alimentelor vor putea distribui și pere, pe lângă mere.

Autoritățile județene au lansat licitațiile pentru achiziționarea de produse lactate, de panificație și fructe pentru anul școlar care urmează să înceapă. Astfel, până pe data de 12 octombrie, ora 15:00, operatorii economici care sunt interesați să distribuie lapte, produse lactate (iaurt), cornuri și alte produse de panificație, respectiv biscuiți și covrigei, precum și mere sau pere pentru elevii din județul Sibiu își pot depune oferta în Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice.

Licitația deschisă a fost lansată pentru a alege distribuitorii de produse alimentare în grădinițele și școlile din județul Sibiu pentru perioada 2018-2020, iar valoarea contractului pe care o estimează Consiliul Județean pentru cei 2 ani depășește 17 milioane de lei fără TVA.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Sibiu, o diferență notabilă față de anii precedenți este aceea că elevii vor primi din acest an școlar cornuri/produse de panificație de calitate superioară, din făină integrală, îmbunătățite cu semințe, iar furnizorii pot oferta pere care vor fi distribuite în grădinițe și școli alternativ cu merele.

De asemenea, începând din acest an școlar, pentru operativitatea furnizării și distribuției produselor, județul Sibiu a fost împărțit în trei zone, astfel că vor fi organizate nouă licitații, materializate în nouă contracte - câte trei pentru lapte, corn și fructe.

În județul Sibiu învață aproximativ 40.000 de preșcolari și elevi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 5 ani

Ca de obicei, incepe scoala si abia acum incepe depunerea ofertelor. Acum ar fi trebuit sa avem deja firmele castigatoare, gata sa inceapa livrarea. Daca avem ceva contestatii (cum se intampla de obicei), cu putin noroc copiii or sa primeasca mancarea la scoala in sem.2.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus