Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

TSTV. Alin Chipăilă despre turismul sibian: ”Se simte lipsa unor noi investiții”

TSTV. Alin Chipăilă despre turismul sibian: ”Se simte lipsa unor noi investiții”

Președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că municipiul Sibiu, dar și județul duce lipsa unor investiții în turism. ”De aproape 3 ani de zile, capacitatea de cazare a Sibiului a stagnat la valoarea aproximativă de 12.000 de locuri și se simte lipsa unor noi investiții care nu s-au concretizat încă. Sunt vrei trei investiții mari care ar dinamiza foarte mult turismul”, a spus Chipăilă. El spune că în schimb, în Sibiu s-a dezvoltat foarte mult cazarea de tip ”sharing economy” – economie colaborativă, aici intrând acele locuri de cazare distribuite pe rețele de socializare sau site-uri de profil care nu intră neapărat în calculele oficiale. ”În Sibiu, neexistând date oficiale, estimăm că există între 1.500 și 2.000 de locuri de cazare în sharing economy, ce reprezintă aproape o șesime din capacitatea totală de cazare”, a mai spus Chipăilă.

Pe de altă parte, președintele Asociației Județene de Turism spune că Sibiul s-a delimitat foarte clar față de alte zone din țară pentru că a știut să beneficieze de câteva atuuri. ”În primul rând vorbesc de partea de evenimente din agendele culturale pe care le pregătesc Primăria Sibiu și Consiliului Județean, care creează niște atracții. În lunile iunie, iulie, august lumea călătorește, dar ești sigur în Sibiu că se întâmplă ceva. Din discuțiile cu ghizii a reieșit că sunt foarte multe grupuri de turiști care ne vizitează. Suntem pe locul trei la numărul de turiști străini atrași. Și a treia explicație ar fi voucherele de vacanță , care au dinamizat partea de turism”, a spus Chipăilă explicând numărul constant mare de turiști care ajung în Sibiu.

Motivele pentru care nu ne putem compara cu numărul de turiști care ajung în Brașov și de ce Mureșul stă mai bine decât Sibiul la cazări, puteți afla de aici:

https://youtu.be/2W8HEHQIx90

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Branțu de la pantof

Acum 3 ani

ATFC Asociatia de Tăiat Frunze la Câini promoveaza nimicul !!!!!!!!!!!!!!!!!! O agentie fara rost fara noima fara directie dar si fara busolă !!!!!!!!!!
Raspunde

Simion

Acum 3 ani

Eu mi-as da cu parerea daca as avea habar ce e cu turismul in judetul acesta.Baiatul asta n-are nicio treaba dar supravietuieste acolo, in acea functie, pe alte criterii,...posibil de siguranta...locala.
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Postacii de-a lui Cindrea, cântați la altă masă!
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Servicii slabe si autosuficienta, astea sunt problemele. In rest avem oricum la nivel national un turism nasol, dar asta e alta poveste. La anul in schimb vom fi capitala gastronomică, o gluma macabră pentru cine a iesit mai mult de doua ori la masa in acest oras.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus