Miercuri,
05.08.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Declarații Liviu Dragnea: Amnistia nu e o iluzie juridică

09 Septembrie 2018 23:31

Declarații Liviu Dragnea: Amnistia nu e o iluzie juridică

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară, la Antena 3, că în opinia lui ministrul Justiției, Tudorel Toader trebuie să rezolve problema persoanelor condamnate în urma protocoalelor dintre instituțiile de informații și cele din sistemul judiciar. ”Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis și tranșant. Se vorbește în spațiul public de a se găsi o soluție să se repare toate nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor și procurorilor în instanțe, aceste protocoale. Pentru mine și pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiției li s-a cerut să se găsească soluții pentru efectele acestor protocoale să fie șterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizați. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaș de români care credeau că pot ajunge condamnați fără să fie judecați", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Mitingul din 10 august, finanțat din străinătate

Liviu Dragnea a declarat în această seară și că  ”are informații, care vor apărea săptămâna viitoare” că mitingul din 10 august a fost finanțat din străinătate. Liderul PSD susține din surse pe care nu a vrut să le divulge că a existat o organizare paramilitară care l-a organizat și că a fost o tentativă de lovitură de stat. ”În 10 august, instituțiile statului nu au acționat ilegal, și-au făcut datoria, respectând legislația și regulamentele. (...) Au fost proteste finanțate și din străinătate. A fost o tentativă de lovitură de stat. E mai puțin important de unde știu. Săptămâna viitoare vor ieși informații despre organizarea de tip paramilitar, despre finanțarea din străinătate. Sper ca DIICOT și Parchetul General să ancheteze”, a mai spus Dragnea.

”Iohannis produce rău”

În opinia liderului PSD, președintele Klaus Iohannis produce mult rău României, folosind serviciile secrete. ”Iohannis e cel mai puternic om din România. Are serviciile, mare parte din procurori și influență asupra unor judecători. Exercită această putere într-un mod abuziv. Noi, coalița, avem majoritate în Parlament și Guvern. Cu aceste instituții produci dezvoltare. El folosind instituțiile în mod abuziv produce rău", a mai spus Dragnea.

Impune remanierea

Liderul PSD susține că e necesară o remaniere guvernamentală. "Cred că într-un termen relativ scurt, doamna prim-ministru, am vorbit cu dânsa și cu domnul Tăriceanu, trebuie să prezinte o proprie evaluare a miniștrilor, iar noi, la PSD, nu luni, într-un termen relativ scurt, trebuie să discutăm de fiecare ministru în parte. Cred că până la sfârșitul lunii, începutul lunii octombrie. Trebuie să se încheie cu o remaniere", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus