Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Muzeul ASTRA, dublu premiant la „Salonul Național de Restaurare” din Craiova

Muzeul ASTRA, dublu premiant la „Salonul Național de Restaurare” din Craiova

La Gala Restaurării Românești, Muzeul ASTRA, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, a câștigat două premii importante.

Este vorba despre: Premiul de excelență - Restaurare lemn policrom (Emanuela Timișescu) pentru lucrarea „Armăroaie”, datată 1843, deținător Muzeul ASTRA, Sibiu și Premiul de excelență – Restaurare icoană pe sticlă (Florin Păun) pentru lucrarea „Sfântul Ilie”, datată 1842, proveniență Transilvania (Valea Sebeșului), deținător Muzeul ASTRA, Sibiu.

,,Această acțiune, de o importanță majoră în domeniul restaurării patrimoniului național, pe toate tipurile de suport, reprezintă un schimb de experiență deosebit între specialiștii din toată țara. Cele două distincții confirmă faptul că Muzeul ASTRA este un generator de cultură, iar perfecționarea continuă a restauratorilor în domeniul salvării patrimoniului cultural national este un fapt real”, a declarat Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Muzeul ASTRA, Sibiu.
În cadrul „Salonului Național de Restaurare”, eveniment ce a avut loc la Muzeul Olteniei Craiova în perioada 19-21 septembrie 2018, au fost expuse 84 piese ce provin din colecțiile a 27 de instituții muzeale și colecții particulare din țară.

Lemn policrom_Armaroaie_Emanuela Timisescu Premiul de excelenta_Lemn policrom_Emanuela Timisescu Premiul de excelenta_Pictura_Icoana pe sticla_Florin Paun Pictura_Icoana pe sticla_Florin Paun

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus