Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Bivolaru a câştigat la CEDO. România trebuie să-i plătească daune liderului MISA

Bivolaru a câştigat la CEDO. România trebuie să-i plătească daune liderului MISA

CEDO a hotărât marţi că liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil şi a stabilit că România va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 1.200 de euro, plus cheltuielile de judecată.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului s-au pronunţat în cazul România v. Bivolaru (nr.66580/12), constatând o încălcare a art. 6 § 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil şi în termen rezonabil).

Cazul face referire la condamnarea lui Gregorian Bivolaru pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o persoană minoră.

Pe de altă parte, CEDO a respins reclamaţiile formulate de Bivolaru privind judecarea sa în absenţă şi lipsa unui remediu efectiv la încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie prin interceptarea telefoanelor, scrie Mediafax.

Completul de judecată CEDO a decis, cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, că România va trebui să-i plătească reclamantului suma de 1.200 de euro sub formă de daune morale şi 5.000 de euro pentru a acoperi costurile şi cheltuielile reclamantului.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă din România, la şase ani de închisoare cu executare, la capătul unui proces început în anul 2004. Bivolaru a fost eliberat condiţionat din închisoare, în septembrie 2017.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus