Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Cel mai bun cățel de căutare-salvare din țară este sibian | FOTO

Cel mai bun cățel de căutare-salvare din țară este sibian | FOTO

Leban, câinele de căutare-salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, s-a clasat pe primul loc la camionatul de dresaj al MAI. Cu toate că este în vârstă și are probleme de sănătate, cățelul sibian a fost cel mai bun dintre participanții la Campionatul de dresaj al câinilor de serviciu din MAI.

Câinele Leban împreună cu conducătorul său, plt.adj.șef Andrei Constantin din cadrul ISU Sibiu au obținut locul I la categoria Câini de căutare-salvare în mediu urban. Este cea de-a treia ediție a campionatului la care participă câinele de căutare-salvare Leban, la primele două ediții clasându-se pe locul al II-lea.

„Dincolo de performanță, pentru noi, pompierii de la ISU Sibiu, Leban este un suflet și un adevărat camarad, care ne-a umplut inima de mândrie și încântare. Chiar dacă vârsta și starea lui de sănătate ne anunță faptul că se apropie momentul retragerii din activitate, nu-l vom uita și-i vom purta aceeași grijă, bucurându-ne atât cât este posibil de compania lui”, spun reprezentanții ISU Sibiu.
cainele salvator isu (5)

Pe parcursul celor 10 ani de viață, câinele Leban a fost alături de pompierii sibieni la intervenții pentru căutarea unor persoane dispărute. De asemenea, efectuează permanent antrenamente și participă la programele de pregătire, împreună cu echipajele de intervenție ale ISU Sibiu, sub coordonarea plt.adj.șef Andrei Constantin.

cainele salvator isu (6) cainele salvator isu (4) cainele salvator isu (2) cainele salvator isu (7)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Popescu Stelian

Acum 5 ani

In spatele acestei reusite de exceptie sunt sigur ca stau sute sau chiar mii de ore de antrenament. probabil ca si legatura de suflet intre caine si dresor este una de exceptie. FELICITARI!
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Bravo Leban! Felicitari d-le Constantin! Sa aveti grija de el in continuare.
Raspunde

coniac-canoe

Acum 5 ani

Da, și măgarul din fruntea turmei e tot sibian. Numai celebrități provenite din fauna locală!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus