Vineri,
24.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Părintele Necula își anunță retragerea din viața publică. ”Am să mă retrag și am să tac”

Părintele Necula își anunță retragerea din viața publică. ”Am să mă retrag și am să tac”

Părintele Constantin Necula a anunțat într-o emisiune la Radio România Actualități că se retrage din viața publică. “Mă voi retrage din viața publică – e un gând care îmi trece foarte des prin minte.” Afirmația este făcută în contextul invalidării referendumului și pe fondul dorințelor altora de a vorbi pe seama Bisericii, scrie site-ul Ordinea.ro. “Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii, a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie. (...) Acum e aceeași ură, aceeași aroganță socială, aceeași dictatură a propriei opinii împotriva celorlalți și, în acest marasm, aceeași Biserică răstignită a nu știu câta oară de oameni care cred cu adevărat că Biserica ar trebui să le negocieze păcatele. Regret! Evanghelia nu e negociabilă.(…) Sper din toată inima să avem tăria să putem să ne revenim –  nu cu picioarele pe pământ, ci cu mintea în cer, acolo unde ne e locul. (…) Deja am constatat că, în ciuda faptului că familia bărbat – femeie nu e o prioritate, cealaltă familie dintr-o dată a avut trei proiecte băgate la sertar. Așa am constatat că suntem căzuți între politici și (…) – cred că e obligatoriu ca paznicul Farului să se retragă în Far. (…) Mai avem 50 de zile până să ne prăznuim Centenarul. Ne-am bătut joc de 99 de ani și 315 zile din Centenarul nostru”, a mai spus Necula.

Preotul a scris și pe pagina sa de Facebook despre retragerea din viața publică. ”Retragerea din viața publică nu înseamnă că renunț la luptă! Biserica nu e viață publica!!! Aici, în spațiul ei putem să ne reactivăm Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”, a scris Necula.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

Free_ag

Acum 2 ani

Bravo, în sfârșit ai înțeles cât de penibil erai cu prelegerile tale. Menirea ta e pioșenie și tămăduirea sufletului. Stai acolo unde îți ie rostul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibianul realist

Acum 2 ani

Mai du-te, ma! Vezi ca vorbesti pe nas!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MM

Acum 2 ani

Vaia g
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

2cents

Acum 2 ani

Jubileaza Bratule si haita, probabil sunteti mandri de ambele rezultate. V-ati comportat ca o haita de "javre jurnalistice" in perioada dinaintea referendumului. Si sint sigur ca nu o sa va opriti pana nu faceti ce v-ati apucat sa faceti. Nu cred ca aveti capacitatea sa intelegeti ale cui jocuri le faceti si care vor fi rezultatele.
Raspunde

Pinochio

Acum 2 ani

Mai Necula! Ca om al Bisericii, cum poti spune ca "urezi succes" celor care "vorbesc impotriva Bisericii"? Eu cred ca tu ai "limbarnita" si va fi greu sa taci...
Raspunde

Analiza pe text

Acum 2 ani

Cateva replici asupra celor zise de parintele Necula: 1. "Acum e aceeași ură, aceeași aroganță socială, aceeași dictatură a propriei opinii împotriva celorlalți..." Ura si dezbinare la care BOR-ul a catadicsit sa se implice chiar prin participarea la referendumul la care se face referire. Nu a mai contat alaturi de cine a fost dispusa sa stea umar la umar. 2."Evanghelia nu e negociabilă..." Dar nici interpretabila dupa cum vrea BOR-ul uneori. 3."Așa am constatat că suntem căzuți între politici..." Sunteti cazuti intre politici de mult timp, din pacate de partea negativa a ei, si asta de dinainte de 89. Intrebati-va preotii cotizanti fruntasi pa partid. Pana acum nu ati avut nici o tentativa de-a va implica in demersurile impotriva statului de drept si justitiei independente, a coruptiei acaparatoare in toate domeniile, si a fariseilor ce ne tin copii si batranii in scoli si spitale mizere, PENTRU CA NU? BISERICA NU FACE POLITICA! Ea lupta impotriva pacatului din om ATATA TIMP CAT OMUL NU E POLITICIAN. "Ne-am bătut joc de 99 de ani și 315 zile din Centenarul nostru...” Centenar in care ati urmarit pasiv cum ne sunt macelarite elitele, cum ne sunt alungati fratii/surorile/fii/fiicele de saracie in lumea larga, cum s-a instaurat dictatura coruptiei fara sa aveti curajul de-a lua atitudine asupra nedreptatilor comise, si asta pentru ca va era mai confortabila o natiune needucata si credula. 99 de ani si 315 zile in care BOR-ul a vegheat asupra instaurarii comunismului si a urmasilor lor. "Retragerea din viața publică nu înseamnă că renunț la luptă! Biserica nu e viață publica!!!..." Nu vrea nimeni sa va retrageti din viata publica, domnule parinte, pentru xa Biserica are nevoie de-o voce noua, calculata si tamaduitoare, insa poate ar trebui sa reflecati un pic si asupra fatarniciei si a modului in care sunteti ALATURI DE POPORUL PE CARE IL PASTORITI.
Raspunde

Maxentiu Alin Paraschiv

Acum 2 ani

Sincer, este cea mai inteleapta decizie pe care o puteai lua. Daca pana acum nu am putut decat sa te critic, de data asta nu-mi ramane de facut altceva decat sa te felicit.Ideal ar fi fost sa nu fii folosit cuvinte mari si fara rost. Ceea ce nu intelegeti voi, asa zisii slujitori ai Bisericii, este ca prin modul vostru de manifestare provocati oamenii sa faca exact contrar hotararii initiale. Cand vezi popi retardati, isterici si mai ales inculti, ca ies si urla in gura mare ca vin homosexualii si le iau copiii, ca daca nu mergi la referendum o sa se dea lege sa te poti casatori cu animalul din curte si multe alte aberatii pe aceasta temam singura posibilitate sa-l combati este sa-i demonstrezi idiotului ca primordial este sa-ti folosesti creierul si sa rationezi neinfluentat de un popa care a trecut prin facultate doar pentru ca s-a mobilizat tatal, unchiul sau bunicul, deasemenea popa. Cand o sa intelegi ca un PREOT are alta menire decat sa mane turma la votare, probabil, Biserica o sa isi recapete credibilitatea. Fii convins ca in adancul sufletului, romanul nu isi uita invatatura crestina si stie ca familia adevarata si naturala este formata din barbat si femeie. Prin aroganta si nesimtirea celei mai mari parti a clerului din ziua de azi, nu faceti altceva decat sa indepartati oamenii de BIserica. Ati uitat ca a fii PREOT (nu popa) inseamna a sluji lui Hristos si oamenilor. Voi slujiti doar propriului buzunar si lui mamona.
Raspunde

hai-hui

Acum 2 ani

Credeti ca erati interesant ca vorbeati de hastag vs cruce? Va ridica asta cu ceva deasupra celorlalti? Poate ar fi bine sa vorbiti de mercantilismul bisericii si de desprinderea ei totala de nevoile si asteptarile poporului acesta. A, si inca o chestiune. Nu confundati credinta cu biserica. Credinta poti sa ti-o exerciti oriunde, comuniunea cu Dumnezeu. Nu intelegeti ca e nevoie ca Biserica sa se reformeze din temelii? Este in al treisprezecelea ceas.
Raspunde

biciclist

Acum 2 ani

„Dumnezeu nu se arată celor îndârjiți”, cum zicea cineva.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 2 ani

dar nici celor care zac in boicot
Raspunde

Odin

Acum 2 ani

Referendumul a fost o confirmare a ceea ce Biserica nu dorește să accepte și anume faptul că poate fi aprobată sau dezaprobată de semeni pe baza acțiunilor ei la fel ca orice entitate din spațiul public, Faptul că Biserica se consideră infailibilă și deasupra tuturor nu înseamnă că și în realitate este la fel! La fel ca PSD Biserica în ziua de azi are o perspectivă de viitor sumbra, pentru că este în conflict cu partea tânără a societății! Cu viitorul! Și nu, tineri nu vor să devină nici homosexuali, nici necrofili, nici zoofili, nici pedofili, nici canibali, nici drogomani dar nu acceptă nici obediența oarbă în fața ipocriziei!
Raspunde

filip

Acum 2 ani

Minte. O sa va convingeti in cateva zile, saptamani :)
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

Cu toleranţa pentru cei care sunt altfel spiritul creştin al oamenilor a câştigat! Biserica a pierdut, adică BOR-ul a pierdut! Ducă-se!!! Vrednic este Dragnea!!! hi hi hi!
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

El zice ca se retrage din viata publica, insa pe 26 octombrie are one man show la Cluj Napoca. Sunt afise cu el peste tot in oras cu invitatie la stand up comedy.
Raspunde

Ioan

Acum 2 ani

Dar de ce nu se retrage de tot din preotie!? Aplica pentru un job full time, 8h/ zi, 40h/sapt, 21 zile de concediu platite, taxe si impozit pe venit platite. Ar putea directiona 2% din venit spre proiecte caritabile.
Raspunde

bluuu

Acum 2 ani

Un personaj care stie sa ajunga la urechile si sufletul unei mari parti a celor mai nedusi la biserica, e unul din preotii din Sibiu pe care ii respect, dar se pare ca implicarea politicului in biserica ...
Raspunde

coniac-canoe

Acum 2 ani

Aiurea, nu se retrage, el e cu propaganda ecumenistă, e omul sistemului globalist!
Raspunde

liliana naclad

Acum 2 ani

Cred ca atunci cand moderati comentariile triati mesajele, lasând loc doar celor inepte. E o dovadă în plus că proorocul nu e bine primit in tara sa. Il aveti acolo si va multumiti sa loviti. Sunt mii de mesaje care arata contrariul comentariilor expuse. O tara intreaga ii multumeste pentru ce face. Rândurile lui explica foarte clar ce numea retragere din viata publica, din spațiile cărora nu a apartinut, adică din mijlocul presei care nu a înteles care era scopul prezentei lui acolo. Nu e o revenire, nu a fost o plecare. Pesemne că nu aveti minimul bun simt sa cititi și apoi sa comentati. Emiteti doar păreri de dragul de a emite fără fond. Like · Reply · 24m · Edited Facebook Comments Plugin
Raspunde

matilda

Acum 2 ani

Bine faceti, domnule Necula, o decizie foarte inspirata! Ati sarit deja calul, asa ca este timpul sa taceti si sa va induhovniciti, ca sa meritati sa vi se spuna "parintele Necula".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus