Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Sibiul, cu ochii pe justiția românească: „OUG 92, un nou atac la adresa instituțiilor anticorupție”

Sibiul, cu ochii pe justiția românească: „OUG 92, un nou atac la adresa instituțiilor anticorupție”

Ordonanța de Urgență adoptată luni de Guvern reprezintă „un nou atac la adresa justiţiei independente şi a instituţiilor anticorupţie”, cred membrii comunității „Vă Vedem din Sibiu”. Aceștia s-au aunat astăzi pentru a 251-a  oară în fața sediului PSD Sibiu pentru a continua seria neîntreruptă de proteste antiguvernamentale.

„OUG 92 reprezintă un nou atac la adresa justiţiei independente şi a instituţiilor anticorupţie. Actualul guvern şi parlament lucrează neobosite de aproape 2 ani pentru salvarea lui Liviu Dragnea de la sentinţele care îl aşteptă în mai multe cazuri de corupţie, distrugând în acest proces sistemul de justiţie din România. Chiar dacă suntem obosiţi şi nu mai dorim să auzim de ce nouă metodă a mai găsit Ministrul Justiţiei Tudorel Toader pentru a-şi servi clienţii politici, acest lucru nu schimbă în niciun fel gravitatea situaţiei”, se menționează într-un mesaj pe pagina de Facebook.
Protestele celor de la „Vă Vedem din Sibiu” a început în decembrie 2017, fiind înrerupt doar vara, pentru câteva zile când politicienii se aflau în vacanță, continuând însă în alte forme. Sibienii se adună în fiecare zi la ora 12:00 în fața sediului PSD Sibiu pentru 15 minute, unde protestează în tăcere.

De-a lungul timpului s-au alăturat protestului mai mulţi politicieni din opoziţie, dar și personalități locale.

FOTO: Rareș Helici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

HOP

Acum 5 ani

din pacate protestele astea,in tacere nu vor avea Nici un efect ,totusi cinste celor care vor normalitate,(lucru care nu se va intimpla)
Raspunde

Zoldi Tibor

Acum 5 ani

Care justistitie independenta? Aia care bagau oameni nevinovatila puscarie? Aia care incalcand Constitutia Romaniei incheia protocoale secrete cu serviciile secrete? V-as dorii un singur lucru la astia care sustineti "justitia independenta": s-a stati o luna in arest.sa va violeze unu pe acolo.si la termen sa mergeti in fata judecatorului si sa zica ca sunteti nevinovat!!!! Cu parere de rau unii dintre voij sunteti spalati pe creier!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus