Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Turcan: "Cei care insistă acum pentru o moțiune de cenzură îi fac jocul lui Dragnea”

Turcan:

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că PNL va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă la sfârșitul anului, iar cei care cer acum acest lucru, fac jocul politic al liderului PSD. ”Ziua de ieri a fost încă un semn că PSD dispune de majoritate parlamentară numai prin încălcarea legilor și prin șantaj exercitat direct sau indirect de Liviu Dragnea asupra deputaților. Totuși, până la puterea de a înlătura guvernul prin moțiune de cenzură sunt câțiva pași importanți care pot fi făcuți fără a pune întreg Parlamentul în situația de a-i da lui Liviu Dragnea o confirmare a puterii”, susține Turcan.

Liderul liberal propune un plan în trei pași pentru demiterea guvernului și pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților. ”Pasul numarul 1- vot de blam împotriva lui Tudorel Toader în Camera Deputaților, ministrul pe care-l dirijează strict interesele personale ale lui Liviu Dragnea. Pasul 2- Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, prin vot în plenul Parlamentului. Așa se poate vedea dacă se constituie o altă majoritate. Pasul 3 - vot în favoarea unei moțiuni de cenzură pe care PNL o va depune până la finalul acestui an”, punctează Raluca Turcan. ”Liviu Dragnea trebuie îndepărtat din toate funcțiile care-i permit să sfideze cetățenii acestei țări, legile și destinul european al românilor. Cei care sunt cu adevărat dispuși să-și reprezinte alegatorii în Parlament, și nu șeful de partid, am convingerea că vor urma pașii de mai sus!", a mai scris președintele PNL Sibiu.

 

Cioloș a cerut moțiune împotriva Guvernului PSD-ALDE

 

Fostul premier al Romaniei, Dacian Cioloș, în mandatul căruia ministrul justiției Raluca Prună l-a nominalizat pe Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general, a scris joi pe Facebook că acesta „a fost numit în funcție perfect legal și îndeplinind toate condițiile prevăzute de procedură” și a cerut o moțiune de cenzură împotriva guvernului. Și fostul presedinte Traian Băsescu a cerut depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Vioricăi Dăncilă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

///

Acum 3 ani

Domnita turcana, Chiar esti nazdravana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus