Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

ACTUALIZARE. Reprezentanții spitalului despre intervenția de aseară: „Totul a fost gestionat prompt și eficient”

ACTUALIZARE. Reprezentanții spitalului despre intervenția de aseară: „Totul a fost gestionat prompt și eficient”

Pompierii sibieni au intervenit vineri seara cu două autospeciale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Alarma s-a dat după ce în subsolul unității a fost semnalat un incendiu.

ACTUALIZARE 2. Incidentul a avut loc în subsolul tehnic al instituției, în apropiere de Unitatea de Primiri Urgențe și a fost cauzat, cel mai probabil, de o țigară aruncată neglijent, anunță Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

„Nu a existat flacără deschisă ci doar fum. La fața locului s-a deplasat directorul administrativ al spitalului, Robert Fotache, precum și Dr. Constantin Roșca, medic șef UPU. S-a intervenit prompt, nu a fost nevoie de evacuarea pacienților sau a personalului medical. Prin urmare, a fost vorba de un incident minor, situația fiind gestionată prompt și eficient”
ACTUALIZARE. Situația de urgență a fost cauzată de mai multe resturi de țigări acumulate în interiorul clădirii, la subsol. Potrivit ISU Sibiu, fumul s-ar fi putut transforma cu ușurință în incendiu.
„Echipajele de pompieri au luat aseară toate măsurile pentru îndepărtarea pericolului cauzat de resturile de țigări acumulate la subsolul clădirii, de la care s-a emanat un fum care se putea transforma în incendiu. La nivelul ISU Sibiu se vor lua, de asemenea, în cel mai scurt timp, măsuri de control conform competențelor legale”, a declarat cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.
Știre inițială. Focul a fost lichidat în scurt timp de echipajele de pompieri sosite la fața locului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, căpitan Cristina Criveanu, au fumegat resturi de țigară în subsolul Unității de Primiri Urgențe.

Din fericire, pacienții aflați în incinta unității sanitare nu au fost afectați și nu a fost necesară evacuarea acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus