Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Finaliștii de la „Bătălia Cărților” vor fi premiați la Biblioteca ASTRA Sibiu

Finaliștii de la „Bătălia Cărților” vor fi premiați la Biblioteca ASTRA Sibiu

În 30 octombrie 2018, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, etajul V, va avea loc finala concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor”. Evenimentul marchează finalul celei de a II-a ediții a concursului desfășurat la Sibiu, proiectul fiind inițiat de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj, alături de ANBPR, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a atrage publicul, și în special copiii, spre carte și bibliotecă.

Carti adolescenti

Concursul s-a derulat pe parcursul lunilor aprilie-octombrie a.c., adresându-se cititorilor din două categorii de vârstă: copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani). Participanții au avut la dispoziţie 10 cărți recomandate pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală. Aceștia au fost invitați să întocmească fişe de lectură pentru fiecare titlu, prin intermediul cărora să își exprime opinii și argumente legate de cărțile selectate. În urma analizării tuturor fișelor de lectură și centralizării punctajelor, juriul va decide Cartea anului 2018 pentru fiecare categorie.

„Concurenții sunt invitați la evenimentul final, când vor avea ocazia să susțină titlurile preferate. Dezbaterea „Convinge-mă să citesc!” va aduce participanții în dialog cu juriul, pentru a prezenta și argumenta alegerile făcute. Cu ocazia festivității de premiere, în funcție de rezultatele obținute, va fi desemnat și premiat Cititorul anului pentru fiecare categorie de vârstă. Vor fi acordate premii inclusiv pentru cele mai bune fișe de lectură”, anunță reprezentanții Bibliotecii Astra.

afis Batalia Cartilor 2018

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus