Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Atacat în presa centrală, ministrul Trif se apără la Sibiu. ”România a punctat la capitolul prezență în online”

Atacat în presa centrală, ministrul Trif se apără la Sibiu. ”România a punctat la capitolul prezență în online”

Presa centrală a scris astăzi că prezența României la World Travel Market, ce se desfășoară la Londra, este un eșec deoarece Ministerul Turismului a plătit prea târziu taxele iar țara noastră nu apare în catalogul expoziției, iar standul arată ”ca un câmp pe care cineva a așezat niște mese”.

Reacția a venit pe pagina de Facebook a PSD Sibiu, acolo a apărut o postare în care scrie că standul României este superior celui din state precum Germania, Olanda și Austria. ”Datorită interesului unui număr mare de agenții, hoteluri și autorități publice de a fi prezente la standul României de la WTM Londra, ministerul a ales un stand de mari dimensiuni, realizat la standarde înalte de organizatorul târgului, la un cost redus cu 25% față de cel de anul trecut. Mulțumim tuturor operatorilor care au prezentat oferta turistică a țării noastre, prezența lor în număr mare a făcut ca România să iasă în evidență în comparație cu standurile altor țări cu tradiție în turism, precum Germania, Olanda sau Austria.

România a pus accent pe tehnologie și a punctat la capitolul prezență în online”, scrie pe pagina de socializare administrată de PSD Sibiu. Drept mărturie la cele spuse sunt postate câteva fotografii în care se poate observa că standul României este extrem de animat, în timp ce în zona în care au expus Germania, Austria, Polonia și Bulgaria sunt foarte puțini oameni.

Standul României: Ca un teren în paragină într-un cartier de vile

Site-ul profit.ro a publicat astăzi un reportaj din Londra de la târgul de turism, iar concluzia jurnaliștilor nu e deloc îmbucurătoare. ”România se remarcă în acest an la Londra, la cel mai mare târg din lume dedicat specialiștilor în turism, printr-un stand sărăcăcios care, printre cele ale țărilor vecine, pare o parcare sau un teren în paragină într-un cartier de vile. Standul României a costat aproape un sfert de milion de euro și are, teoretic, câteva zeci de expozanți, dar lipsa de viziune și strategie a Ministerului Turismului îl face aproape anonim în comparație cu construcțiile pline de imaginație ale țărilor din jur”, scrie profit.ro.

Jurnaliștii spun că vina îi aparține ministrului Bogdan Trif, care ”nu a efectuat o procedură de achiziție publică și a atribuit proiectul direct organizatorului târgului. <Această prezență reflectă haosul legislativ în turism provocat de modificările pe care ministrul Turismului, Bogdan Trif, le-a făcut în goana după notorietate, cum ar fi garantarea pachetelor turistice, care nu poate fi aplicată în acest moment. Din acest motiv, prezența la standul României la acest târg este lipsită de interes pentru multe agenții de turism, care nu știu ce viitor li se pregătește>”, susține unul dintre expozanți, citat de profit.ro.

Cel mai grav este faptul că agenţiile româneşti prezente la standul României reclamă că, din cauza pripei cu care s-a făcut totul și din cauză că România nu apare pe niciun catalog al evenimentului ca și expozant, au ratat întâlniri importante. Ei susțin că mulţi dintre partenerii străini au crezut că România nici nu este prezentă la expoziţie, nevăzând-o menţionată, a mai scris Profit.ro.

Fotografii prezentate pe pagina de Facebook a PSD Sibiu:

45551141_744066075960966_8911960549680480256_n 45579908_744066045960969_4561722797017006080_n 45524553_744066002627640_5304181466920386560_n

Foto: Facebook/PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Ion

Acum 4 ani

Suntem jalnici , pe ultimul loc in EU la toate capitolele , dar noi spunem ca suntem cei mai tari ! Romania ar trebui sa sustina intrarea Albaniei in UE ca sa scapam de povara ultimului loc ... :-(
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ghe

Acum 4 ani

Care presa centrala, maaa T S ? Iar manipulati? Iar mintiti? Baiii, spuneti adevarul !!!!! Romania a fost bine reprezentata la Londra! Felicitari Ministerul Turismului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@a

Acum 4 ani

Nu se apara ca n-are de ce. Ca intotdeauna, Trif a facut totul ca la carte. Felucitari!
Raspunde

Cindrea

Acum 4 ani

Nu știu ce-a făcut Trif la Londra, dar, fața lui spune tot: SUFICIENȚĂ.
Raspunde

Pierre Richard

Acum 4 ani

Emblema psd-ului ar trebui sa fie trei gogosi. Trif, fi barbata, recunoaste ca ai fost prea ocupat sa pupi gluteul mare al stapanului si nu ti-ai facut treaba
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

Dl ministru al Adevaru...pardon al Cenzurii, Bratu, ati introdus filtre de ban pentru useri care nu dau din codita cand aud de PSD si de Trif? sau...v-ati alaturat cu drag statului de plata al celor cu scobitori in broasca usii?
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

niste impostori ocupa locuri importante in statul asta lipsit de profesionalism ! HALAL ! postacii il lauda pe asta care n-a fost in stare sa gaseasca un loc petrivit.HALAL !
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

am uitat....o fii Iohanis ,statul ala,...capitalisti aia de-s invidiosi pe ai nostri !?? vinovati ca nu ne-am inscris ???? la timp !?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus