Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Proiectul Muzeului ASTRA „Asta știu eu despre satul meu!” este aproape de final

Proiectul Muzeului ASTRA „Asta știu eu despre satul meu!” este aproape de final

Muzeul ASTRA desfășoară în 7-9 noiembrie ultima etapă a proiectului Asta știu eu despre satul meu!, perioadă în care copiii vor realiza o expoziție de fotografie, vor alege dintre lucrările și fotografiile lor pe cele mai reprezentative și vor spune o poveste în imagini despre lucrurile valoroase pe care le-au descoperit la ei în sat și despre activitățile la care au participat în cadrul proiectului.

Vernisarea expoziției va avea loc concomitent în cele trei localități implicate în proiect: Nou Român, Valea Viilor și Copșa Mare, în data de 9 noiembrie 2018, ora 13:00.

Muzeul ASTRA a desfășurat în perioada iulie – noiembrie 2018 proiectul cultural educațional Asta știu eu despre satul meu! cu scopul de a facilita accesul copiilor proveniți din zone rurale izolate, la mediul cultural. Proiectul a fost unul de conștientizare, în rândul elevilor, a valorilor culturale locale și a urmărit formarea de comportamente și atitudini pozitive față de valorile tradiționale.

asta stiu eu despre satul meu (1)

Sub îndrumarea specialiștilor Muzeului ASTRA, copiii au devenit mici muzeografi: au fotografiat locurile cele mai importante din satul lor, au luat interviuri meșterilor, preotului, primarului, învățătoarei și au identificat resursele locale (culturale și naturale). În cadrul atelierului de storytelling au devenit protagoniști de poveste prin animarea unor diafilme, iar jocul de rol i-a transpus în lumea meșteșugurilor sau ocupațiilor tradiționale, oferindu-le șansa de a înțelege patrimoniul local ca pe o sursă de dezvoltare economică. Toate acestea pentru ca acum, la final de proiect, ei să poată spune cu mândrie: Asta știu eu despre satul meu!

Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 61.042 lei.

asta stiu eu despre satul meu (3) asta stiu eu despre satul meu (2)

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus